"Haloo? Täällä Sussexin herttuatar" – Kohuherttuatar Meghan Markle soittelee nyt lobbauspuheluita senaattoreille

Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista 8:01
MTV Uutiset Livessä aiemmin: Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljasti järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Brittihovin jättäneen herttuattaren sekaantuminen Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan on kummastuttanut republikaanisenaattoreita. Perinteisesti kuninkaalliset eivät ole ottaneet kantaa päivänpoliittisiin kysymyksiin. 

Herttuatar Meghanin väitetään sekaantuneen Yhdysvaltain sisäpolitiikkaan. BBC:n mukaan yhdysvaltalaislähtöinen Markle, 40, on kuluneella viikolla soitellut odottamattomia puheluita republikaanisenaattoreille ja puhunut palkallisen perhevapaan puolesta.
Mainelaisen republikaanisenaattoriSusan Collinsin tiedottaja kertoo BBC:lle, ettei Collins osannut odottaa herttuattaren yhteydenottoa – tai pikemminkin kuninkaallista väliintuloa.

– Ihmetyksekseni hän soitti yksityiseen numerooni ja esitteli itsensä Sussexin herttuattarena, mikä on hieman ironista, Collins kertoo Politico-lehdelle.

Senaattori sanoo jutelleensa Meghanin kanssa mielellään, mutta olevansa etupäässä kiinnostunut Mainen asukkaiden poliittisista näkemyksistä.

Tuntematon numero

Samoin kävi myös länsivirginialaiselle Shelley Moore Capitolle. Senaattori Capito sai tuntemattomasta numerosta soiton ollessaan auton ratissa. Hän kuvitteli soittajan olevan senaattorikollegansa, mutta oli väärässä.

– Täällä Meghan, Sussexin herttuatar, senaattori kertoo soittajan esitelleen itsensä. 

BBC:n mukaan Meghanin väitetään saaneen senaattorien numeroita newyorkilaiselta demokraattisenaattori Kirsten Gillibrandilta, joka on kovaäänisesti puolustanut perhevapaauudistusta.

Yhdysvallat on ainoa OECD-maa, jossa vanhemmilla ei ole palkallisia perhevapaita lapsen syntymän jälkeen. Noin viidennes yhdysvaltalaisista työntekijöistä saa korvausta työnantajaltaan, mutta valtaosa ihmisistä elää järjestelmän ulkopuolella. 

Perhepoliittinen uudistus vaikuttaa siis olevan sangen tähdellinen Meghan Marklelle, kahden lapsen äidille. Hän myös julkaissut kannanottonsa asiaa käsittelevällä vetoomussivustolla.

Kuninkaalliset pidättyväisiä

Herttuattaren lobbauspyrkimyksistä uutisoi BBC:n lisäksi muun muassa The Washington Post. BBC huomauttaa artikkelissaan, että brittiläiset kuninkaalliset ovat perinteisesti pitäytyneet neutraaleina poliittisissa kysymyksissä.

Prinssi Harry ja Meghan Markle luopuivat kuninkaallisista titteleistään brittihovissa ja vetäytyivät siihen liittyvistä velvollisuuksista tammikuussa 2020. 

Hovista irtaantumiseen liittyi myös toimittaja Oprah Winfreyn tekemä tv-haastattelu, jonka jälkeen pariskunnan suosio sukelsi rajusti. Tilanne aiheutti voimakkaita jännitteitä brittihovin sisällä.

Herttuatarpari asuu nyt Yhdysvaltain Californiassa.

Lue myös:

    Uusimmat