Prinssi Edward kommentoi avoimesti kuninkaallisen perheen ja Sussexin herttuaparin välejä – tilanne on kuningattaren kuopuksen mukaan "hyvin surullinen"

2:44
Prinssi Harry vertasi kuninkaallisen elämän valokeilaa Truman Show-elokuvaan sekä eläintarhaan

Prinssi Edward kertoo brittihovin kuninkaallisten toivovan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin perheelle hyvää.

Kuningatar Elisabetin nuorin lapsi prinssi Edward, 57, kertoo CNN:lle antamassaan haastattelussa, että prinssi Harryn ja tämän puolison herttuatar Meghanin välit brittihovin kuninkaallisen perheen kanssa ovat tällä hetkellä erittäin hiertyneet. Edwardin antaessa haastatteluaan maailmalla kohistiin Harryn ja Meghanin vastasyntyneen tyttären Lilibet Dianan nimestä. Palatsin lähteiden mukaan herttuapari ei olisi pyytänyt nimeen lupaa kuningatar Elisabetilta, mutta Harry ja Meghan ovat kiistäneet tämän uutisoinnin jyrkästi. 

Harry ja Meghan jättivät hovin elämän taakseen vuoden 2020 maaliskuussa. Vuoden 2021 aikana herttuapari on kohauttanut useaan otteeseen kommenteillaan elämästä brittihovissa sekä kuninkaallisesta perheestä. 

Kysyttäessä brittikuninkaallisten ja herttuaparin välillä olevista jännitteistä, prinssi Edward totesi haastattelussa, että tilanne on "hyvin surullinen". 

– Kuulkaa, olemme oudolla tavalla kaikki olleet samassa tilanteessa ennenkin: meidän elämämme ovat olleet valtavan tunkeilun sekä huomion kohteena. Olemme kaikki käsitelleet sitä hieman eri tavoin ja kuulkaa, toivomme heille kaikkea hyvää. Se on ollut erittäin vaikea päätös, Edward pohti. 

Maaliskuussa Oprah Winfreylle antamassaan haastattelussa Harry ja Meghan vihjasivat, että heidän esikoisensa Archie olisi joutunut ennen syntymäänsä rasismin kohteeksi jonkun brittihovin jäsenen toimesta. Lisäksi Meghan kertoi saaneensa itsetuhoisia ajatuksia ensimmäisen raskautensa aikana.

Edward kommentoi haastattelussa toivovansa, että herttuapari on nyt onnellisempi ja totesi myös, että kaikissa perheissä on riitoja. 

– Se on vaikeaa kaikille, mutta se on perhe-elämää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja