Mainos

Halonen toivoo ratkaisua Irak-kiistaan

Tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo nopeaa ratkaisua kiistalle ulkoministeriön Irak-vuodosta. Samaan aikaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis ihmettelee, miksi vuototutkimus on salainen.

Presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Anneli Jäätteenmäki

Tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo, ettei Irak-vuodon tutkimuksissa viivyteltäisi. Halosen mukaan poliitikkojen välille tulisi pian palauttaa luottamus, jotta yhteisten asioiden hoitaminen olisi mahdollista. Halonen korostaa Uutispäivä Demarin haastattelussa, että vaalien alla syntyneessä Irak-jupakassa on esillä kaksi erillistä asiaa: poliisille kuuluvat laillisuusselvitykset sekä ulkopoliittiset linjakysymykset.

Presidentti muistuttaa, että kun ulkopolitiikkaa käytetään vaalitaistelussa, tulisi olla varovainen ja suojeltava maa senhetkistä ja tulevaa turvallisuutta.

Kalliksella omat epäilyksensä

Bjarne Kallis

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Bjarne Kalliksen mukaan poliisi suojelee pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä. Kallis sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että muunlaista tulkintaa ei voida tehdä siitä, että poliisi on julistanut Irak-vuodon tutkimuksen salaiseksi.

Kalliksen mukaan politiikan uskottavuuden kannalta olisi tärkeää, että sen mitä Jäätteenmäki sanoi keskiviikon esitutkinnassa tulisi olla julkista. Kalliksen mielestä Jäätteenmäen todistus ei vaarantaisi Suomen ulkomaansuhteita.

Lankia uskoo jupakan olevan pian ohi

Eero Lankia

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia ennakoi Irak-jupakan selviävän lähipäivinä.

Lankia sanoi MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä, että asian selvittämisessä on edetty aivan normaalilla tavalla ja että pääministeri Anneli Jäätteenmäki on toiminut asiassa oikein.

- Eihän tätä mitenkään muuten voi siirtää pois päivälistalta, kuin vasta tutkimusten loppumisen jälkeen. Me emme voi asiaan vaikuttaa, eikä meidän tule siihen sekaantuakaan. Yleinen käsitys ainakin eilen oli se, että kyse on ennemminkin päivistä kuin viikoista tämän asian loppuun viemisessä, Lankia sanoo.

Lankian mukaan Irak-jupakkaan liittyvän puolueen työvaliokunnan pöytäkirjan vuotaminen julkisuuteen on selvitetty lopullisesti. Lankia ilmoitti eilen, että vuotaja on keskustan varapuheenjohtaja Hannu Takkula.
(MTV3)

(Huomenta Suomi 13.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.