Mainos

Halonen painottaa lasten koulutusta

Presidentti Tarja Halonen ja Meksikon presidentti Vicente Fox korostavat koulutuksen ja terveyspalvelujen merkitystä lasten aseman kohentamisessa. Fox ja Halonen johtivat eilen yhdessä puhetta YK:n lasten erityskokouksessa pidetyssä pyöreän pöydän keskustelussa, jossa käsiteltiin toimia lasten aseman parantamiseksi seuraavalla vuosikymmenellä.

Fox muistutti, että koulutus ja terveyspalvelut kulkevat käsi kädessä. Hän painotti myös sitä, että mikään hallitus ei pysty yksin ratkaisemaan lasten ongelmia, vaan tarvitaan yhteistyötä muun muassa yksityisen sektorin ja erilaisten järjestöjen kanssa.

-Vaikein osuus alkaa, kun palataan kotiin. Sanoista on päästävä tekoihin, Halonen muistutti. Hän oli erittäin tyytyväinen keskusteluihin, joihin myös nuoret osallistuivat.

Rahaa aseiden sijasta lasten tarpeisiin

Toiseen pyöreän pöydän keskusteluun osallistunut Mongolian pääministeri Nambar Enkhbayar sanoi, että lasten tarpeisiin on löydettävä rahaa.

-Me tiedämme, kuinka löytää rahaa sotilasmenoihin. Nyt on aika hankkia rahaa kaikkien maailman lasten koulutukseen, hän muistutti.

Samassa paneelissa mukana ollut Romanian presidentti Ion Iliescu korosti sitä, että lasten pitää saada opetusta turvallisessa ympäristössä, hyvin koulutetuilta opettajilta hyvin varustetuissa luokkahuoneissa. Hän muistutti, että koulutus on perustavaa laatua oleva ihmisoikeus.

YK:n erityiskokous jatkuu vielä tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.