Mainos

Halonen irakilaismiesten pidätyksestä: "Saattavat jäädä Suomeen pitkäksi aikaa"

Presidentti Tarja Halonen arvioi terrorismirikoksista epäiltyjen pidättämisen Suomessa enteilevän Isisin loppua.

Poliisi kertoi eilen, että kahta Suomessa pidätettyä irakilaista epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista Irakissa. Miesten epäillään kuuluvan Isis-järjestöön.

– Yleensä näissä tapauksissa tulee lopun enne, kun omissa joukoissa olleet pakenevat maasta. Voi olla, että tällaisten sinänsä kauheuksien tehneen kahden miehen löytyminen voi avata joitakin tietokanavia lisää, ja näitä tapauksia tulee varmaan lisää, sanoo Halonen MTV Uutisten  haastattelussa.

– On selvä, että niillä alueilla, joissa Isis on tulossa valtaan, ei ole kovin hellävaraisesti kysytty, että haluatteko tulla mukaan, vaan se on oman hengen säästämiseksi tapahtunut pakkovalinta.

Halonen lisäsi, että irakilaisveljekset saattavat joka tapauksessa jäädä Suomeen pitkäksi aikaa.

–  EU-maat eivät voi luovuttaa rikoksen tekijöitä maihin, joissa saattaa tulla kuolemantuomio. Tässä tapauksessa voi tulla joka tapauksessa pidempi oleskelu Suomeen.

Halosen mukaan suomalaisten ei tarvitse tuntea oloansa turvattomaksi, vaikka täällä on pidätetty vakavista terrorismirikoksista epäiltyjä.

– Virkakoneisto on löytänyt nämä kaksi ihmistä. Meillä on kaikki syy arvostaa ja tukea viranomaisten hyvän hallinnon toimintaa, ja uskoa että meidän poliittinen järjestelmämme – vaikka hieman takellellen – pystyy hallitsemaan tilanteen. Pelko on luonnollinen reaktio, mutta täytyy pystyä rauhallisella järjellä pohtimaan mitä me teemme pelon aiheuttajille, Halonen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.