Mainos

Syyttäjä: Suomi ei saa lähettää viestiä, että meillä ei puututa terrorismiin

9:15

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen sanoo, että Suomesta ei saa lähteä maailmalle viestiä, että täällä ei olisi resursseja – rahaa ja työvoimaa – puuttua terrorismiin.

– Olisi onnetonta, jos meiltä tulisi viesti, että Suomeen kannattaa tulla, että täällä ei ole varaa tutkia näitä juttuja.

Esimerkiksi vankilavuorokausi Suomessa maksaa noin 200 euroa.

– Se nyt vaan on se hinta, mikä tässä on maksettava, sanoi Nissinen MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Suomessa on vireillä kymmenkunta sotarikos- tai terrorismirikostutkintaa. Tunnetuin on irakilaiskaksosten tutkinta. Heitä epäillään 11 terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta. Epäillyt murhat liittyvät vuoden 2014 tapahtumiin, ja kaksikon epäillään olleen Isisin riveissä.

Syyttäjillä on keskeinen rooli, kun aletaan tutkia ulkomailla tehtyjä rikoksia, sillä esitutkinta käynnistyy syyttäjän aloitteesta. 

Nissisen mukaan yhteistyö irakilaisviranomaisten kanssa on sujunut hyvin.

– Tietojeni mukaan yhteistyö on sujunut hyvin. Tällaiset jutut ovat poikkeuksellisia. Samalla pitää rakentaa yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, ja silti yrittää tehdä Suomen päässä niin paljon kuin pystytään. 

– Pitää arvioida myös, että matkustaako tutkintaryhmä Irakiin. Sieltä päästä pitää tulla oikeusapupyyntö ja pitää olla tiettyjä henkilöitä mukana, jotta siellä voidaan turvallisesti toimia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.