Mainos

Halme toipuu hitaasti - kuulustelut lykkääntyivät

Kansanedustaja Tony Halmeen toipuminen on edennyt hitaasti. Poliisi pääsee kuulustelemaan Halmetta aikaisintaan viikon päästä.

Kansanedustaja Tony Halmeen (ps.) toipuminen ei ole edennyt odotusten mukaisesti. Näin ollen poliisi ei pääse kuulustelemaan sairaalassa hoidettavaa Halmetta tällä viikolla kuten oli aiottu.

Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan poliisi ei aio edes tiedustella hoitavilta lääkäreiltä Halmeen vointia seuraavaan viikkoon. Tolvasen mukaan toistaiseksi on pääasia, että Halme toipuisi.

Poliisi ei voi kertoa tarkemmin Halmeen tilasta tai paljastaa hänen sairaalassaolonsa syytä, koska ihmisten terveystiedot kuuluvat lailla taatun yksityisyyden suojan piiriin.

Halmeen asunnossa viime viikolla sattuneen ampumavälikohtauksen tutkinta ei käytännössä etene lähiaikoina lainkaan. Teknisen tutkinnan tuloksiakaan ei saada vielä ainakaan pariin viikkoon.

Halme oli hengenvaarassa

Halme on ollut hoidettavana Meilahden sairaalassa, minne hänet vietiin kotoaan ambulanssilla viime viikon torstaina.

Halmeen tuupertumista edelsi välikohtaus, jonka kuluessa etelähelsinkiläisessä asunnossa ammuttiin yksi pistoolinlaukaus.

Tiettävästi Halme oli alkoholin ja lääkkeiden vaikutuksen alainen ja ambulanssiin vietäessä todellisessa hengenvaarassa. Hoitajien pääsy asuntoon viivästyi, koska kyse oli piiritystilanteesta. Poliisi joutui varmistamaan tilanteen turvallisuuden ennen asuntoon menoa.

Soini toivoo kohun rauhoittuvan Halmeen ympärillä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa antaa kansanedustaja Tony Halmeen toipua rauhassa, ennen kuin puolue ryhtyy hänen kanssaan selvittämään tapahtumia ja niiden seurauksia. Soini sanoi tänään, ettei hän ole ollut yhteydessä Halmeeseen sen jälkeen, kun tämä joutui sairaalaan perheriidan ja vahinkolaukauksen jälkeen viime viikon torstaina.

-Me katsomme asiaa sitten, kun Tony on kunnossa. Kyllähän hänen pitää saada itse käsitellä tämä asia. Hänen hengestäänhän on kysymys, ettei tuollainen tapaus toistu, Soini sanoi.

Soini ei halua ottaa mitään kantaa siihen, voisiko Halme vielä tapahtuneen jälkeen asettua presidenttiehdokkaaksi. Halme kertoi itse perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuun alussa olevansa ehdokkuudesta kiinnostunut. Myös Soini piti tuolloin oman presidenttiehdokkaan asettamista mahdollisena.

Professori Tuomo Martikainen arveli tänään Ilta-Sanomissa, että Halmeen presidenttiehdokkuus on jupakan myötä poissuljettu, mutta Soini ei halunnut myöntää eikä kiistää tätä arviota.

-Näihin voidaan palata. Jätän nyt nämä arviot tulevaisuuteen, hän sanoi.

Soini katsoo Halmeen joutuneen erittäin kovan paineen kohteeksi, kun hän tuli politiikkaan ja eduskuntaan ulkopuolisena. Hänen mukaansa Halme yritti kuitenkin tehdä parhaansa.

Erottamispuheet barbaarisia


Soini kummastelee Halmeen ympärillä pyörivää huhumyllyä ja vaatimuksia siitä, että hänen pitäisi erota kansanedustajan tehtävästä, vaikka esitutkinta ei ole vielä päässyt edes alkamaan, syytteet ovat nostamatta, eikä tuomiotakaan ole vielä langetettu.

Poliisi epäilee Halmetta ainakin vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Rikoksen pitäisi olla vakava ja tahallinen muistutti Soini, jonka mielestä erottamispuheet ovat "aika barbaarisia".

-Hän on vain hölmöillyt itse, ei ole tehnyt petosta eikä ajanut omaa etuaan, Soini luonnehti tapahtunutta.

Laittoman aseen hallussapitoa Soini ei puolustele, vaan totesi Halmeen vastaavan omista teoistaan. Poliittinen vastuu on sitten koko puolueella. Hän myönsi toivovansa myös, että jupakka olisi saanut jäädä tapahtumatta.

-Helpommalla oltais päästy kaikki, toteaa Soini.

Puolueväen ja muiden ihmisten reaktiot ovat Soinin mukaan olleet vilkkaita ja kaikesta kohusta huolimatta myötämielisiä.

-Kaikilla on huoli Tonyn terveydestä. Ei sellaista lynkkausmielialaa ole ollenkaan näkynyt, Soini kertoo.

Soini kiittää poliisin toimintaa tapauksessa. Halmetta on kohdeltu asiallisesti kuin ketä hyvänsä, eikä julkkiskansanedustaja ole joutunut silmätikuksi.

(MTV3-STT)

MTV:n tekemän kyselyn mukaan perussuomalaisten keskeisimmät vaikuttajat antavat täyden tukensa Halmeen kansanedustajantyön jatkamiselle.

(Kymmenen uutiset 09.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.