Hallitus varautuu koronalääkkeiden hankintaan

Pfizer on kehittänyt omien sanojensa mukaan"game-changer"koronalääkkeen, mutta voisiko se oikeasti muuttaa pandemian suuntaa? 4:39
Pfizer on kehittänyt omien sanojensa mukaan "game-changer" koronalääkkeen, mutta voisiko se oikeasti muuttaa pandemian suuntaa?

Hallitus esittää, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (Hus) muun muassa hankkisi ja jakelisi jatkossa tiettyjä koronaviruksen aiheuttaman sairauden hoitoon käytettäviä lääkkeitä. Esityksen tarkoituksena on varautua mahdollisiin lääkehankintoihin.

Hallituksen esityksen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM) valtuuttaisi Husin toimimaan valtakunnallisessa roolissa lääkkeiden hankinta-, varastointi- ja jakelutehtävissä. STM sitoutuisi korvaamaan toiminnasta Husille aiheutuvat kustannukset enintään 20 miljoonan euron suuruisella valtionavustuksella.

– Husille myönnettäisiin enintään 20 miljoonaa euroa, josta 15 miljoonaa euroa ylittävä osa myönnettäisiin ehdollisena. 15 miljoonan euron ylittävä osuus olisi käytettävissä eduskunnan erillisellä päätöksellä, STM:n tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat