Ruotsin valtavan koronatestihuijauksen tutkinta etenee – poliisi lähettänyt viestin 35 000:lle ihmiselle

Viime vuonna Ruotsissa selvisi koronatestihuijausvyyhti, jossa yritys otti kymmeniätuhansia PCR-testejä, mutta ei poliisin epäilyn mukaan koskaan lähettänyt niitä analysoitavaksi. Mitä ilmeisimmin kaikki niin sanotusti testatut saivat negatiivisesta testituloksesta kertovan todistuksen.

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Ruotsin poliisi on nyt lähettänyt sähköpostia 35 000:lle ihmiselle, joiden epäillään tulleen Doktorgruppen-yrityksen huijaamiksi.

Kyseiset noin 35 000 ihmistä kävivät epäillyssä huijaustestissä tammikuun 4. päivän ja kesäkuun 14. päivän välillä viime vuonna.

Poliisin lähettämässä sähköpostissa todetaan, että viestin vastaanottajaa ei epäillä rikoksesta, vaan tutkinta liittyy väärennetyksi epäillyn testituloksen toimittaneeseen yritykseen.

Poliisi myös kysyy sähköpostissa, saiko henkilö koronavirustartuntaan sopivia oireita kahden päivän sisällä testissä olemisesta.

– Henkilöt, jotka luulivat tehneensä koronatestin ja olleensa terveitä, ovatkin saattaneet olla sairaita ja matkustaa ulkomaille, poliisin sähköpostissa sanotaan Expressenin mukaan.

Ruotsin poliisi toivoo vastauksia sähköpostin saaneilta viimeistään 3. päivä helmikuuta.              

Doktorgruppenia epäillään tartuntataudin levittämisestä, törkeästä petoksesta, väärästä todistajanlausunnosta ja vaaran aiheuttamisesta.

Tapauksen pääepäilty on Expressenin mukaan 33-vuotias Hammad Al-Saaid.

Vielä viime vuoden maaliskuussa Ruotsin terveysviranomaiset pitivät Doktorgruppenia yhtenä sellaisista yksityisistä toimijoista, jotka voivat tarjota koronatestituloksia esimerkiksi matkailijoille.

Lue myös:

    Uusimmat