Valtioneuvosto: budjetissa varauduttu koronan kaltaisiin menoihin 8,9 miljoonalla eurolla

Valtion budjetissa on varauduttu koronaviruksen aiheuttaman tautitilanteen kaltaisiin ylimääräisiin menoihin 8,9 miljoonalla eurolla, kertoo valtioneuvoston kanslia tiedotteessa.

Lisäksi hallitus varautuu valtioneuvoston kanslian mukaan kattamaan tarvittaessa mahdollisia koronaviruksen aiheuttamia lisäkustannuksia lisätalousarviomenettelyllä.

Koronaviruksen levitessä Euroopassa hallitus päätti neuvottelussaan myös lisäkoordinaatiosta. Valtioneuvostoon perustetaan toistaiseksi työskentelevä koordinaatioryhmä, joka koostuu eri ministeriöiden edustajista sekä asiantuntijajäsenistä.

talousvaikutukset toistaiseksi epävarmoja 

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan koronaviruksen talousvaikutukset ovat epävarmoja. Suurimmat vaikutukset on toistaiseksi nähty rahoitusmarkkinoilla, jotka reagoivat reaalitaloutta nopeammin riskien muutoksiin.

Jos viruksen leviäminen saadaan nopeasti rajoitettua, vaikutukset Suomen taloudessa kohdistuvat Kulmunin mukaan lähinnä teollisuuteen ja sen komponenttien saatavuuteen sekä matkailuun. Tällöin myös vaikutukset julkiseen talouteen jäisivät pieniksi.

Jos virus leviäisi laajemmin, vaikutukset välittyisivät myös kansantalouteen laajemmin, ja tällöin myös valtion reaktion tulisi olla voimakkaampi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.