Hallitus vaatii koululuokkien pysyvän erillään – OAJ muistutti, ettei sama toimi yläkoulussa: "On mahdotonta, että englannin opettaja on vain oman ryhmänsä kanssa"

Peruskoululaiset lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen - OAJ muistutti, ettei sama toimi yläkoulussa 9:52
Hallitus kertoi koulujen avaamisesta tiedotustilaisuudessa.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että koululuokat täytyy eristää toisistaan ja ruokailu tapahtuu opetustiloissa, ei ruokaloissa.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että jos on käynyt koulussa ja tietää niiden tilakysymykset, niin ymmärtää myös sen, että ongelmia tulee olemaan.

Alakouluissa on vielä luokanopettajia, mutta yläkoulussa tilanne on toinen. Siellä kullakin aineella on oma opettajansa.

– Englannin opettaja opettaa englantia. On mahdotonta, että hän pysyy oman ryhmänsä kanssa. Tai opettaja, joka opettaa yläkoulussa ja lukiossa. Kyllä tässä vielä säädettävää on, Luukkainen sanoo.

– Me olemme vastustaneet koulujen avaamista siksi, että kenttä on sitä vastustanut. Poliitikot ovat päätöksen tehneet ja sillä mennään. Poliitikot kantavat poliittisen ja muun vastuun siitä.

Kouluilla on nyt kaksi viikkoa aikaa suunnitella, miten lähiopetukseen käytännössä palataan poikkeuksellisissa oloissa. Riittääkö se?

– Sen on pakko riittää, kun kerran näin on päätetty. Ja kyllä se riittääkin. Puitteet ovat rajalliset ja säädettävää on paljon, mutta ajan pidentäminen ei olisi tätä auttanut.

– Tuntuu, ettei ihan kaikkea ole mietitty, mutta nyt on mietittävä.

Luukkainen uskoo ”ajan näyttävän” kuinka moni oppilas jättää kevätlukukauden välistä.

– Rehtoreilla on varmasti ensi viikolla nipuittain viestejä oppilailta, jotka anovat vapautusta. Luulen, että se on rehtoreille aika kova paikka hylätä niitä anomuksia, Luukkainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat