Ministeriö vahvistaa MTV:lle: Ohje yhteen opetusryhmään keskittymisestä ei koske yläkoulun aineenopettajia – "Yhdessä katsotaan järkevät ratkaisut"

Koulujen ovet aukeavat poikkeusjärjestelyin - jääkö käytännön toteutus opettajien vastuulle? Ministeriön kansliapäällikkö lupaa tukea 4:32
Katso videolta, miten ministeriössä on varauduttu siihen, että poikkeusolot jatkuisivat myös syyslukukauden alkaessa!

Yläkoulun aineenopettajat eivät välttämättä pysy pelkästään oman opetusryhmänsä mukana, kun koulut jälleen avautuvat 14. toukokuuta alkaen.

MTV:n Uutisaamun uutisissa vierailleen opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoisen mukaan ohje on suunnattu lähinnä alakoulun opettajille.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ nosti eilen esiin kysymyksen siitä, tuleeko yläkoulun aineenopettajien olla vain oman opetusryhmänsä kanssa. Huolena on ollut esimerkiksi se, että englannin kielen opettaja joutuisi opettamaan matematiikkaa.

– Me lähdemme siitä, että pedagogiset järjestelyt toteutetaan, ja niissä on joustavuutta. Tätä aineenopettajakysymystä on nostettu valtavasti esille. Ohjeet siitä, että pysytään oman opetusryhmän kanssa, erityisesti koskee varhaisopetusta ja alakoulua. Ja yhdessä katsotaan yläkoulupuoli, että siitä saadaan järkevät ratkaisut aikaiseksi, opetusministeriön kansliapäällikkö Lehikoinen kommentoi.

"Hyvin paljon tukea kouluille"

Lehikoinen vakuuttaa, että koulut ja opetuksen järjestäjät saavat riittävästi tukea ja ohjeita koulutyön uudelleen aloittamiseen.

– Kyllä tässä tulee hyvin paljon tukea kouluille ja opetuksen järjestäjille. Me ohjeistamme yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa aluehallintovirastoja, jotka tekevät päätökset.

– Paikallisella tasolla on paljon järjesteltävää, sitä ei käy kieltäminen, mutta tukea tulee täältä keskushallintotasolta.

Lehikoisen mukaan ministeriössä on paljon ymmärrystä opettajien huolelle omasta terveydestään.

– Kyllä meillä on paljon ymmärrystä. Kaikki ovat huolissaan omasta ja läheistensä turvallisuudesta, ja niin pitää ollakin. Opettajat joutuvat käsittelemään oman huolensa ja kohtaamaan lasten ja nuorten huolta. Siihen kaivataan näitä meidän hyvin koulutettujen, omistautuvien opettajien ratkaisuja.

Katso videolta, miten ministeriössä on varauduttu siihen, että poikkeusolot jatkuisivat myös syyslukukauden alkaessa!

Lue myös:

    Uusimmat