Korona voi vaikuttaa kouluihin kesänkin jälkeen – opetusministeri Andersson: "On hyvin mahdollista, että tämän tyyppisiä toimintaohjeita tarvitaan myös syksyllä"

9:52
Hallitus tiedotti koulujen avaamisesta.

OAJ esitti MTV:n Kymmenen uutisissa useita huolia liittyen koulujen lähiopetuksen jatkamiseen 14.5. alkaen.

Opetusministeri Li Andersson (vas) korosti Kymmenen uutisissa, että koulut avataan terveysviranomaisten tekemän riskianalyysin perusteella.

– Ei ole perusteita pitää niitä rajoituksia, joita on ollut koulujen ja päiväkotien osalta, Andersson sanoo.

Anderssonin mukaan koulujen avaaminen kahdeksi viikoksi ei ole poliittinen päätös, vaan siitä on opetuksellista hyötyä.

– Nyt on ollut pitkään poikkeuksellinen ajanjakso. Opettajat ehtivät kartoittamaan oppilaiden tilannetta ja tuen tarvetta syksyä varten.

– Olen itse painottanut sitä, että pitää ymmärtää, että emme tiedä miten pitkään virus tulee olemaan Suomessa. Uusia tapoja tarvitaan joka tapauksessa. On hyvin mahdollista, että tämän tyyppisiä toimintaohjeita tarvitaan myös syksyllä. Meidän pitää joka tapauksessa tehdä tämä ajatustyö.

Turvavälien pitäminen vilkkaasti liikkuvien koululaisten kesken tulee eittämättä olemaan haastavaa. Hallituksen tiedotustilaisuudessa Andersson sanoi, että koululuokat tullaan pitämään erillään.

– Lähtökohta on se, että kouluissa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita. Pyritään normaalia väljempään tilankäyttöön. Ei tarvitse sanoa pienille oppilaille, että pitäkää turvaväliä omassa luokassa, mutta pysytään kuitenkin siinä omassa luokassa.

– Koulukohtaisesti katsotaan, voivatko kaikki olla yhtä aikaa koulussa vai jaksotetaanko päivät niin, että eri luokat käyvät vähän eri aikaan koulussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja