Mainos

Hallitus sopi liikenteen korjausvelasta: Teiden parantamiseen yli 300 miljoonaa

Liikenneverkkojen korjausvelan paikkaamisesta on sovittu hallituksessa. 600 miljoonan euron summasta suurin osa, 325 miljoonaa käytetään teiden päällysteiden ja rakenteiden korjaamiseen.

Ratojen parantamiseen käytetään 223 miljoonaa euroa. Korjausvelkarahat on määrä käyttää kolmen vuoden aikana. Tänä vuonna käytetään 100 miljoonaa euroa, ensi vuonna 300 ja vuonna 2018 200 miljoonaa euroa.

Vesiväylien korjaamiseen varataan 12 miljoonaa, josta yhdeksän miljoonaa menee Saimaan kanavan sulkuporttien uudistamiseen. Lisäksi rahasta suunnataan 35 miljoonaa euroa uuteen digitaaliseen teknologiaan ja uusiin palveluihin.

– Teiden päällysteet, tierakenteet ja varusteet, huonokuntoiset ja painorajoitetut sillat, ratojen päällysrakenteet ja vaihteet, ratojen sähkö- ja turvalaitteet sekä asetinlaitteet, ratapihat ja raakapuun terminaalit, meriväylien turvalaitteet ja kanavatekniikka, liikenneministeri Anne Berner luetteli korjausta kaipaavia kohteita.  

Lisäksi liikenneministeriö on päättänyt siirtää kehittämishankkeista 364 miljoonaa euroa perusväylänpitoon tällä hallituskaudella. Tämän summan käytöstä ei ole vielä päätetty.

Hankkeita on kaikkiaan noin 250. Useimmat ovat pieniä, 1-1,5 miljoonan euron arvoisia.

MTK ja Keskuskauppakamari tyytyväisiä

Hallituksen rahanjakopäätös sai pääosin myönteistä palautetta. Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä piti päätöstä merkittävänä panostuksena Suomen kilpailukyvyn kehittämiseen.

MTK oli tyytyväinen, että parannettavien teiden listalla on runsaasti järjestön tärkeiksi nostamia kohteita. MTK oli mukana alueellisten tuottajaliittojen ja metsänhoitoyhdistysten kanssa valitsemassa korjauskohteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.