9:15

Helsinkiläisravintoloitsija kertoo karut luvut MTV:lle: Liikevaihto pudonnut 99 prosenttia – yksi toive hallitukselle: "Tukia"

Helsinkiläisravintola Juuren toimitusjohtaja Jarkko Myllymäki kertoi MTV Uutiset liven haastattelussa maanantaina aamupäivällä ravintoloiden synkästä tilanteesta. Myllymäki odottaa hallitukselta nopeita päätöksia ravintoloiden tukien suhteen.

Helsinkiläisravintola Juuren toimitusjohtaja Jarkko Myllymäki kertoi MTV Uutiset liven haastattelussa ravintoloiden vallitsevasta tilanteesta. Karu totuus on, että vaikka noutoruoan tarjoaminen onkin sallittua, se ei ravintoloita valitettavasti koronakriisissä pelasta.

– Kyllä meillä liiketoiminta on lähes kokonaan pysähtynyt. Pientä toimitus- ja take away -toimintaa tällä hetkellä harrastetaan, Myllymäki sanoi vakavana.

Ravintola Juuri toimittaa tällä hetkellä annoksia lähinnä Helsingin keskusta-alueelle koteihin ja työpaikoille. Lisäksi ruokaa voi noutaa ravintolasta. Annokset ovat lämmitysvalmiita.

Ravintoloiden uudelleenavaamisen suhteen on väläytelty ideaa, jonka mukaan ravintolat saisivat olla esimerkiksi lounasaikaan auki, mutta illalla ovet olisi pidettävä edelleen suljettuina. Keittiömestari Henri Aléntyrmäsi idean aiemmin Helsingin Sanomien haastattelussa, eikä Jarkko Myllymäkikään siitä innostu.

– Aukioloaikojen supistaminen on aika hankalaa. Ne ihmiset, jotka odottavat ravintoloiden aukeamista, käyvät kyllä enemmän illalla. Totta kai lounasravintoloisssakin käy ihmisiä, jos ihmiset palaavat työpaikoilleen, mutta kyllä enemmän korostaisin sitä iltatoiminnan tärkeyttä.

Minkälaisia toimia Myllymäki sitten odottaa hallitukselta ravintoloiden suhteen?

– Se mitä ollaan jo pitkään odotettu, niin tukia. Meillä on liikevaihto tippunut 99 prosenttia. Se on aika minimaalista, mitä nyt tehdään, kunhan nyt jotenkin saadaan pidettyä pyörät pyörimässä. Entiseen verrattuna toimintaa ei juurikaan ole.

Millaista ruokaa ravintola Juuressa tehdään poikkeusoloissa? Voisiko ravintolatoiminta jatkua, jos ravintoloissa pidetään parin metrin etäisyydet? Katso videolta ravintola Juuren Jarkko Myllymäen haastattelu. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja