Jyrki Sukulalla tiukka mielipide ravintoloiden mahdollisiin aukioloaikojen tiukennuksiin: "Täysin käsittämätön ajatus"

6:57
Jyrki Sukula mahdollisista rajoitusten tiukennuksista: "Käsittämätön ajatus"

MTV Uutiset kysyi ravintoloitsija Jyrki Sukulalta, mitä mieltä hän mahdollisista ravintoloiden aukioloaikojen tiukennuksista.

Viime päivinä julkisuudessa on väläytelty, että ravintolan aukioloaikoja saatettaisiin tiukentaa entisestään koronavirustartuntojen hillitsemiseksi. STT:n mukaan päätöksiä on tarkoitus syntyä alkuviikosta.

MTV Uutiset kysyi ravintoloitsija Jyrki Sukulalta, että mitä hän näkisi tilanteessa, jossa ravintoloiden ovet tulisi laittaa säppiin hallituksen määräyksestä jo kello 18. Miehellä on tiukka mielipide asiaan.

– Näin ruokaravintolayrittäjänä se tuntuu todella käsittämättömältä ajatukselta. Ei ole oikeaa evidenssiä siitä, että ravintolat levittäisivät koronaa enemmän illalla kuin päivällä.

–En sitä kiellä, etteikö yökerhoissa ja baareissa olisi riskialttiimpaa. Meillä on näitä Jyväskylän opiskelijabiletapahtumia, jotka ovat selkeää tyhmyyttä, joista pitää viisastua ja niin ei pidä enää tehdä, olen siitä täysin samaa mieltä.

Mitä kiristyvät rajoitukset voisivat tehdä toimialalle Jyrki Sukulan mielestä? Katso haastattelu yltä videolta!

Italiassa eri tilanne

Sukula asuu perheensä kanssa Italiassa, jossa hän pyörittää vaimonsa kanssa viinitilaa.

Maassa koronavirustilanne on ollut paljon rajumpi Suomeen verrattuna ja rajoitukset ovat olleet sen mukaiset. Maassa vallitsee ulkonaliikkumiskielto kello 22 ja aamu viiden välillä. Siellä on myös maskipakko ja alueiden koronatilanteen mukaan säädellään eri rajoituksia. Ravintolat ovat olleet kiinni marraskuusta saakka kiinni, kunnes ne saivat avata ovensa muutama päivä sitten. Aukiolo on rajoitettu kuitenkin puolestapäivästä ilta kuuteen saakka.

Sukulan mielestä rajoitukset ovat olleet tarpeellisia maan tilanteeseen nähden, mutta ei näkisi samojen rajoitusten toimivan kotimaassa.

– Me suomalaiset teemme yleensä niin kuin meille sanotaan. Italiassa puolestaan viranomaisia ei niinkään arvosteta. Korona löi kuitenkin viime vuonna niin kovaa, ettei siellä kukaan enää kulje ilman maskia. Kyllä nämä asiat on iskostuneet niin tiukasti yhteiskuntaan, etteivät ihmiset enää hölmöile. 

"Myös jotain hyvää"

Korona-aikana Sukulan eniten kärsinyt liiketoiminta on ravintolat.

– Isompana asiana on tietenkin, etteivät ihmiset käy ravintoloissa. Käydään tällä hetkellä 20 prosentilla. Seitsemästä päivästä kaksi päivää on jokseenkin kannattavaa.

Ravintoloiden ja viinitilan lisäksi Sukula tekee puhekeikkaa, jotka ovat pandemian myötä siirtyneet verkkoon. Niiden lisäksi hän on mukana eri yritystoiminnoissa. Niitä asioita hän on pystynyt hoitamaan etänä.

Sukula ei voi kieltää sitä, etteikö korona olisi vaikuttanut taloudellisesti hänen toimiinsa.

– Eihän sitä kukaan voi kieltää. Osa tuotteistani on kuitenkin vähittäiskauppatuotteita, osa taas puolestaan ravintola-alaan liittyvää, tasapaino on pysynyt siis hyvänä. Faktahan on kuitenkin se, etteivät ihmiset syömistä lopeta. Kaupassa käydään silti. Meillä on myös vientikauppaa.

– Nämä ovat sellaisia asioita, joihin tulee ja pitää sopeutua. Koronan aikana ravintola-alalla on kuitenkin keksitty hienoja innovatiivisia asioita. Uskon, että kaikesta huolimatta tämä tuo myös jotain uutta ja hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja