Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jyrki Sukulalla tiukka mielipide ravintoloiden mahdollisiin aukioloaikojen tiukennuksiin: "Täysin käsittämätön ajatus"

6:57Jyrki Sukula mahdollisista rajoitusten tiukennuksesta:"Käsittämätön ajatus"– näin ministeri Pekonen vastaa ravintola-alalta tulleeseen kritiikkiinJyrki Sukula mahdollisista rajoitusten tiukennuksista: "Käsittämätön ajatus"
Julkaistu 18.02.2021 12:40
Toimittajan kuva

Jasmin Vainio

jasmin.vainio@mtv.fi

MTV Uutiset kysyi ravintoloitsija Jyrki Sukulalta, mitä mieltä hän mahdollisista ravintoloiden aukioloaikojen tiukennuksista.

Viime päivinä julkisuudessa on väläytelty, että ravintolan aukioloaikoja saatettaisiin tiukentaa entisestään koronavirustartuntojen hillitsemiseksi. STT:n mukaan päätöksiä on tarkoitus syntyä alkuviikosta.

LUE LISÄÄ: Ravintoloiden aukioloaikojen lisäkiristyksistä odotetaan linjauksia maanantaihin mennessä

MTV Uutiset kysyi ravintoloitsija Jyrki Sukulalta, että mitä hän näkisi tilanteessa, jossa ravintoloiden ovet tulisi laittaa säppiin hallituksen määräyksestä jo kello 18. Miehellä on tiukka mielipide asiaan.

– Näin ruokaravintolayrittäjänä se tuntuu todella käsittämättömältä ajatukselta. Ei ole oikeaa evidenssiä siitä, että ravintolat levittäisivät koronaa enemmän illalla kuin päivällä.

–En sitä kiellä, etteikö yökerhoissa ja baareissa olisi riskialttiimpaa. Meillä on näitä Jyväskylän opiskelijabiletapahtumia, jotka ovat selkeää tyhmyyttä, joista pitää viisastua ja niin ei pidä enää tehdä, olen siitä täysin samaa mieltä.

Mitä kiristyvät rajoitukset voisivat tehdä toimialalle Jyrki Sukulan mielestä? Katso haastattelu yltä videolta!

Italiassa eri tilanne

Sukula asuu perheensä kanssa Italiassa, jossa hän pyörittää vaimonsa kanssa viinitilaa.

Maassa koronavirustilanne on ollut paljon rajumpi Suomeen verrattuna ja rajoitukset ovat olleet sen mukaiset. Maassa vallitsee ulkonaliikkumiskielto kello 22 ja aamu viiden välillä. Siellä on myös maskipakko ja alueiden koronatilanteen mukaan säädellään eri rajoituksia. Ravintolat ovat olleet kiinni marraskuusta saakka kiinni, kunnes ne saivat avata ovensa muutama päivä sitten. Aukiolo on rajoitettu kuitenkin puolestapäivästä ilta kuuteen saakka.

LUE MYÖS: Hiihtokeskukset Euroopassa laittoivat ovet säppiin

Sukulan mielestä rajoitukset ovat olleet tarpeellisia maan tilanteeseen nähden, mutta ei näkisi samojen rajoitusten toimivan kotimaassa.

– Me suomalaiset teemme yleensä niin kuin meille sanotaan. Italiassa puolestaan viranomaisia ei niinkään arvosteta. Korona löi kuitenkin viime vuonna niin kovaa, ettei siellä kukaan enää kulje ilman maskia. Kyllä nämä asiat on iskostuneet niin tiukasti yhteiskuntaan, etteivät ihmiset enää hölmöile. 

Jyrki SukulaJyrki Sukula on ravintoloitsijana muun muassa ikonisessa helsinkiläisravintola Palacessa. /MTV

"Myös jotain hyvää"

Korona-aikana Sukulan eniten kärsinyt liiketoiminta on ravintolat.

– Isompana asiana on tietenkin, etteivät ihmiset käy ravintoloissa. Käydään tällä hetkellä 20 prosentilla. Seitsemästä päivästä kaksi päivää on jokseenkin kannattavaa.

Ravintoloiden ja viinitilan lisäksi Sukula tekee puhekeikkaa, jotka ovat pandemian myötä siirtyneet verkkoon. Niiden lisäksi hän on mukana eri yritystoiminnoissa. Niitä asioita hän on pystynyt hoitamaan etänä.

Sukula ei voi kieltää sitä, etteikö korona olisi vaikuttanut taloudellisesti hänen toimiinsa.

– Eihän sitä kukaan voi kieltää. Osa tuotteistani on kuitenkin vähittäiskauppatuotteita, osa taas puolestaan ravintola-alaan liittyvää, tasapaino on pysynyt siis hyvänä. Faktahan on kuitenkin se, etteivät ihmiset syömistä lopeta. Kaupassa käydään silti. Meillä on myös vientikauppaa.

– Nämä ovat sellaisia asioita, joihin tulee ja pitää sopeutua. Koronan aikana ravintola-alalla on kuitenkin keksitty hienoja innovatiivisia asioita. Uskon, että kaikesta huolimatta tämä tuo myös jotain uutta ja hyvää.

LUE MYÖS: Hans Välimäki tulistui ministeri Aino-Kaisa Pekosen "käsittämättömästä" kommentista – ravintola-alalla kuohuu: "Ei ole todellista"

Lisää aiheesta:

Yrittäjä avautuu: Näin rajua stressiä koronarajoitukset ovat aiheuttaneet – hänen aloittamansa kampanja leviää nyt näkyvästi ympäri Suomea Ravintolapäällikkönä lähes puolet tuloistaan menettänyt Joni jyrähtää hallituksen hitaasta ja epäselvästä päätöksenteosta – "Härmäläisesti ja takaperoisesti ollaan liikkeellä"Helsinkiläiset ravintolayrittäjät antoivat porttikiellon Sanna Marinille ja Krista Kiurulle – näin he perustelevat MTV Uutisille "vastapakotteitaan"Ahdinkoon ajautunut ravintolayrittäjä sai murskaavia uutisia – ryöpyttää kritiikkiä kohdennetuille rajoituksille: "Jos Hämeenlinnassa palaa, auttaako veden heittäminen Forssaan?"Ravintolapomo kertoo koronarajoituspainajaisestaan: "Asiakkaille pitää arvaamalla viestiä, miten olemme torstaista eteenpäin ehkä auki"Ravintolaketju avautuu "koko kansan sylkikuppina" olemisesta: "Kyse ei ole ahneudesta – silti ravintola on syyllinen, kun asiakas tulee ja altistaa"
Jyrki SukulaRavintolatKoronavirusItaliaSeurapiirit

Tuoreimmat aiheesta

Jyrki Sukula
  • 17.7.19:15
    Kala

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen

  • 15.4.07:43
    Kala

    Jyrki Sukula paljastaa, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen

  • 28.12.202317:28
    Ruokakauppa

    Kummallinen italialainen punalapputuote on hitti, kertoo Jyrki Sukula – mummot hamstraavat

  • 02.11.202310:29
    Kala

    Jyrki Sukula jyrähtää: Suomessa on "häpeällinen" kalaongelma

  • 19.05.202317:03
    TV-ohjelmat

    On aika laittaa grillit tirisemään! Julkkiskokit valmistavat kesän parhaimpia grilliherkkuja