Mainos

Hallitus lykkää eläkeratkaisuja vaalien yli

Hallituksen ja etujärjestöjen tämänpäiväisten neuvottelujen jälkeen on selvää, että pitkään kiistellyt eläkeratkaisut jäävät seuraavan hallituksen tehtäväksi.

Vanhanen perustelee uutta, selkiintymätöntä aikataulua sillä, että uusien laskelmien valossa asia on muuttunut monimutkaisemmaksi. Yksi syy on myös ay-liikkeen kova vastustus.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että hallitus lykkää toista vuotta pompotellut, kiistellyt eläkeratkaisut yli vaalien. Tänään asia varmistui, kun hallitus aamupäivällä tapasi työmarkkinajärjestöjen edustajia. Rukan hangilta yli vuosi sitten eläkeheikennyksillä uhonnut pääministeri Matti Vanhanen perusteli asian venymistä uusilla elinajan odotuslaskelmilla, mikä mutkisti tilannetta:

- Tänään sovimme, että oikeastaan kaikkia kolmea asiaa, tätä työeläkkeiden tasoa, maksuja, että keskimääräisen eläkkeellesiirtymisiän kolmen vuoden pidentämistä tullaan nyt arvioimaan uudelleen. Tästä tuli isompi haaste ja suurempi työ kuin alunperin oli ajateltu.

Pettyneet työantajat varoittavat, että venyessään eläkepäätökset ovat entistä kipeämpiä. Valtiovaraministerin mukaan on kuitenkin selvää, päätöstä lykätään vaalien yli.

Katso Timo Haapalan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.