Mainos

Hallitus haluaa rajoittaa viinan aamumyyntiä

Alkoholia saisi hallituksen toiveiden mukaan myydä vasta kello yhdeksästä alkaen.

Hallitus haluaa rajoittaa viinan myyntiä niin, että alkoholia saisi myydä vain kello yhdeksästä alkaen. Tällä hetkellä alkoholia voi myydä joka päivä kaupoissa, kioskeissa ja huoltamoilla kello 7-21 välisenä aikana.

Myös alkoholin mainontaa halutaan tiukentaa nykyistä tehokkaammaksi. Viinamainokset tulisi hallituksen mielestä rajoittaa yksinomaan tuotetiedon antamiseen Ruotsin tapaan. Lisäksi alkoholipakkauksiin tulisi painaa varoitus alkoholin käytön haitoista sikiön kehitykseen, kuten Ranskassa tehdään.

Aiemmin esillä olleesta viinaveron nostamisesta ei aiota kuitenkaan päättää ennen ensi kevään kehysneuvottelua. Asiaan palataan vasta silloin, koska keväällä on käytettävissä kaikki tarvittava alkoholinkulutukseen liittyvä tieto tältä vuodelta.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.) haluaisi nostaa veroa, jotta alkoholin kulutus laskisi. Alkoholia juodaankin tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin: viime vuonna jokainen suomalainen joi 100 prosenttista alkoholia 10,3 litraa, ja kulutuksen uskotaan yhä kasvavan tänä ja ensi vuonna. Juomatavat muuttuivat viime vuonna niin, että runsaasti juovien alkoholinkäyttö on entisestään lisääntynyt.

Humalakulutus on kasvanut nuorien, 17-18-vuotiaiden joukossa ja aiempaa enemmän juovat myös 55-64-vuotiaat. Kokonaan raittiiden nuorten osuuden kasvu on pysähtynyt, ja naiset näyttävät alustavien tilastojen mukaan juovan enemmän kuin ennen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.