Mainos

Hallitus esittää huippuvirkamiesten kierrätystä

Hallituksen esityksen mukaan ministeriöiden huippuvirkamiehet nimitettäisiin viideksi vuodeksi, jonka jälkeen he pääsääntöisesti siirtyisivät toisiin tehtäviin.

Eduskunta saa viimein käsiteltäväkseen hallituksen esityksen valtion johtavien virkamiesten kierrättämisestä. Valtioneuvosto hyväksyi esityksen osaltaan, ja se on tarkoitus antaa eduskunnalle ensi viikolla.

Hallituksen esityksen mukaan ministeriöiden huippuvirkamiehet kuten kansliapäälliköt, alivaltiosihteerit ja virastopäälliköt nimitettäisiin viideksi vuodeksi. Sen jälkeen he olisivat pääsääntöisesti velvollisia siirtymään toisiin tehtäviin. Määräaikaa voitaisiin kuitenkin myös jatkaa toisella viiden vuoden kaudella ja pidempäänkin.

Esitys ehti herättää jonkin verran epäluuloja hallituksen käsittelyssä. Vielä muutama viikko sitten lakiesitys tyssäsi ulkoministeri Erkki Tuomiojaan, joka pyysi asiakirjat haltuunsa, vaikkei uudistus koske hänen ministeriötään.

Myös oikeuskansleri Paavo Nikula on suhtautunut esitykseen varauksellisesti ja piti lausunnossaan erillislain vaatimaa uudistusta sisällöllisesti ja rakenteellisesti varsin pitkälle menevänä.

Oikeuskansleri katsoi, että vaihtoehtona pitäisi selvittää nykylain pohjalta tehtävää remonttia. Hän ilmoitti myös kannattavansa esitettyä uudistusta hajautetumpaa mallia, jos uudistus kuitenkin toteutetaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.