Hallituksessa ristiriita työllisyystoimista tehtävien päätösten aikataulusta – Kulmuni MTV Uutisille: "Olemme sopineet siitä, että työllisyystoimissa täytyy päästä eteenpäin"

Kulmuni ja Vanhanen pysyvät tiukkana: Työllisyyspäätöksiä on tehtävä jo budjettiriihessä 4:47
Katso video: Kulmuni ja Vanhanen pysyvät tiukkana työllisyyspäätöksien aikataulusta

Hallituspuolue keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin mukaan päätökset 30 000 työpaikasta on oltava valmiita syyskuun puolessa välissä pidettävässä budjettiriihessä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi hallituksen sopineen aiemmin, että aikataulu voi joustaa siten, että päätösten pitää olla tehtynä tämän vuoden puolella.

Katri Kulmuni on Marinin kanssa kuitenkin eri linjoilla.

– On erittäin tärkeää, että hallitus pystyy tekemään päätöksiä, myös työllisyyttä edistäviä päätöksiä, joita on vuosi valmisteltu ja tarkoituksena on päättää niistä hallitusohjelman mukaisesti, Kulmuni kommentoi MTV Uutisille.

– Koronan seurauksena meillä on isot lomautukset olemassa ja taloustilanne on monelta osin muuttunut, mutta ne ovat kyllä tehneet tuosta työllisyystilanteesta entistä haastavamman, joten kunnianhimon tasoa täytyy myös pystyä nostamaan, kuten hallitus on sopinut.

"Se on se yhteinen sopimus"

Kulmuni vetosi aikataulussaan hallitusohjelmaan, jota kaikkien puolueiden on noudatettava.

– Se on se yhteinen sopimus, millä menemme eteenpäin. Tämä maa tarvitsee kipeästi myös uudistuksia ja mitä enemmän päättäjät uskaltavat niistä päättää, sitä paremmin selviämme siitä, ettemme tarvitse niitä ikäviä veronkiristyksiä tai leikkauksia.

– Olemme sopineet myös siitä, että työllisyystoimissa täytyy päästä eteenpäin ja niistä täytyy pystyä päättämään, ja niitä päätöksiä hallituspuolueiden ei kannata pelätä.

Myös valtiovarainministeri Matti Vanhanen haluaa pitää kiinni siitä, että päätöksiä tehdään jo budjettiriihessä. Vanhanen kommentoi hallituspuolueiden näkemyseroja tänään Säätytalon edessä.

– Olen kuullut näitä tulkintoja, mutta en ole kuitannut niitä missään vaiheessa. Omalta osaltani budjettiriihen valmistelu jatkuu.


Lue myös:

    Uusimmat