Mainos

Hallituksen suosio ennallaan

Suomalaiset ovat tällä hetkellä yhtä tyytyväisiä hallituksen toimintaan kuin vuosi sitten. Sanomalehti Kalevan teettämän mielipidekyselyn mukaan 40 prosenttia suomalaisista sanoo olevansa erittäin tai melko tyytyväinen hallitukseen. Luku on sama kuin viime vuoden maaliskuussa. Kalevan kyselyn mukaan kuitenkin hallitukseen tyytymättömien määrä on hienoisessa nousussa. Huhtikuun lopulla tehdyn kyselyn mukaan 21 prosenttia suomalaisista ilmoitti olevansa tyytymättömiä hallituksen toimintaan.

Hallituspuolueiden kannattajien mielipiteissä on puolen vuoden aikana tapahtunut selviä muutoksia. Hallitukseen tyytyväisten osuus on laskenut SDP:n kannattajien joukossa yhdeksän prosenttiyksikköä ja kokoomuksessa kolme. Vasemmistoliiton kannattajien keskuudessa tyytyväisten osuus on noussut jopa 23 prosenttia.

Suhtautuminen pääministeri Paavo Lipposeen (sd.) on samaisen kyselyn mukaan pysynyt kriittisempänä kuin suhtautuminen hallituksen toimintaan. Erittäin tai melko tyytyväisiä pääministeri Lipposeen on tasan kolmannes suomalaisista. Tyytymättömiä on hieman enemmän eli 35 prosenttia suomalaisista. Alueellisesti niin pääministeriin kuin hallitukseen ollaan tyytyväisimpiä pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tyytymättömimpiä Lipposeen ovat viljelijät sekä pohjois- ja välisuomalaiset.

Suomen Gallup Oy haastatteli Kalevan toimeksiannosta 949 suomalaista huhtikuun loppupuoliskolla. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä. (STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja