Mainos

Halla-ahon valtava äänisaalis kerättiin Helsingin itäisistä lähiöistä – suurinta kannatus oli kuitenkin suljetulla sotilassaarella

4:16
Halla-aho paljasti häntä kiinnostavan eniten sisäministerin pesti.

Eduskuntavaalien äänikuningasta, Jussi Halla-ahoa, äänestettiin erityisen paljon Itä-Helsingin suurissa lähiöissä, selviää oikeusministeriön vaalidatasta. Halla-aho sai kaikkiaan runsaat 30 500 ääntä, mikä tarkoittaa noin 7,9 prosenttia äänestäneistä.

Äänivirrat kanavoituivat Helsingin suurista lähiöistä, erityisesti Itä-Helsingistä. Eräillä Kivikon, Kontulan, Jakomäen, Mellunmäen ja Vesalan alueilla Halla-ahoa äänesti yli 14 prosenttia äänestäneitä.

Yli kymmenen prosentin kannatusta Halla-aho nautti myös esimerkiksi Malmilla, Tapulikaupungissa, Pihlajamäessä ja Suutarilassa.

Halla-ahon vahvinta kannatusaluetta oli kuitenkin Santahamina, jossa yli 16 prosenttia annetuista äänistä meni perussuomalaisten puheenjohtajalle. Alueella äänestäneiden määrä on kuitenkin matala muihin äänestysalueisiin verrattuna.

Hienostoalueet eivät Halla-ahosta vakuuttuneet

Heikointa Halla-ahon kannatus oli etutöölöläisten ja ullanlinnalaisten keskuudessa. Myös Käpylässä, Taka-Töölössä ja Siltasaaressa kannatus oli hyvin maltillista.

Vaalitilastoissa on kaupunginosien ja vastaavien alueiden lisäksi omaksi kokonaisuudekseen määritelty myös vailla vakinaista asuntoa olevat ja ulkomailla asuvat suomalaiset. He muodostavat tilastoissa oman äänestysalueensa, vaikka eivät tietenkään todellisuudessa sellaista muodosta.

Tähän "äänestysalueeseen" kuuluvat äänestivät Halla-ahoa eniten määrässä mitattuna. 

Varsinaisista äänialueista määrällisesti eniten Halla-aho keräsi ääniä Mellunmäestä, Kivikosta, Tapaninkylästä ja Puistolasta. Myös Herttoniemestä, Heikinlaaksosta ja Vuosaaresta tuli miehelle määrällisesti paljon ääniä.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja