Mainos

Halla-ahon äänisaalis päihitti Sauli Niinistön vuoden -99 ennätyksen – Suora kysymys Halla-aholle: Voisitteko te olla Suomen presidentti?

Halla-aho on imarreltu eduskuntavaalien hurjasta äänisaaliistaan.

4:16
Katso videolta: Halla-aho vastaa kysymyksiin mahdollisesta presidenttiydestä!

Jussi Halla-ahon kipparoimien perussuomalaisten ilta eteni varsin voitokkaissa tunnelmissa, kun puolue onnistui haalimaan eduskuntavaaleissa huimat 39 edustajapaikkaa.

Miehen oma äänisaalis sekin rikkoi lopulta jopa Sauli Niinistön yksittäisten eduskuntavaalien ääniennätyksen.

Niinistö aikoinaan keräsi vuoden 1999 eduskuntavaaleissa 30 450 ääntä. Halla-ahon tämän kevään tulos oli lopulta huimat 30 527 ääntä.

Mies kertoo, ettei kerennyt seuraamaan omaa tilannettaan vaalien aikana juuri ollenkaan.

 – En ehtinyt käymään juuri omaa kampanjaa näiden vaalien aikana tai seuraamaan oman äänimääräni kehittymistä. Huomasin tämän vasta myöhemmin illalla, Halla-aho kertoo. 

"Kyllähän se imartelee"

Halla-aho kertoo joka tapauksessa olevansa kovasti otettu saamastaan kannatuksesta.

– Kyllähän se imartelee ja se on tietysti suuri luottamuksen osoitus ja myös velvoittaa. Ihmiset lataavat perussuomalaisiin hyvin paljon odotuksia ja toiveita. Meidän täytyy pyrkiä olemaan niiden arvoisia, Halla-aho kertoo.

Kun kannatus eduskuntavaaleissa rikkoo jo istuvan presidentin ennätyksen, herää luonnollisesti kysymyksiä myös Halla-ahon kiinnostuksesta presidentin virkaa kohtaan.

Kysyimmekin Halla-aholta suoraan: voisitko sinä olla Suomen presidentti?

– Nyt lähdetään laukalle näissä kysymyksissä, ei tämmöisiin asioihin voi ottaa vielä kantaa, hän naurahtaa.

Mahdollisessa hallitusyhteistyössä pitää näkyä perussuomalaisten jälki

Halla-ahon mukaan mahdollisten hallitusneuvottelujen kannalta on tärkeää, että työssä tulee näkymään myös perussuomalaisten jälki. Tällä tavoin palvellaan parhaiten myös äänestäjiä.

– Jos me lähdemme hallitusyhteistyöhön, silloin hallitusohjelmassa pitää selkeästi näkyä se, että perussuomalaiset ovat hallituksessa. Siellä pitää olla sellaisia tavoitteita, jotka nimenomaan ovat tärkeitä perussuomalaisten äänestäjille.

Halla-aho teroittaa, että on luonnollisesti myös tärkeää puolustaa niitä keskeisiä teemoja, joista puolue tunnetaan.

– Kyllä ne liittyvät esimerkiksi nykyistä maltillisempiin ilmastopoliittisiin tavoitteisiin, tietysti järkevämpään maahanmuuttopolitiikkaan. Äänestäjät odottavat, että me puolustamme juuri näitä linjauksia.

Halla-aho kertoo, että perussuomalaisten puoluejohto kokoontuu tänään ja käy lävitse vaalitulosta sekä mahdollisia polkuja eteenpäin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja