Vaalien äänikuningas Jussi Halla-aho paljastaa MTV:lle: Tämä salkku kiinnostaa eniten!

Halla-aho paljastaa: Tämä ministerin salkku kiinnostaa häntä eniten 4:16
Katso video: Halla-aho paljastaa mikä ministerin pesti voisi kiinnostaa häntä

Jussi Halla-ahon mukaan yksi ministerin pesti voisi aidosti kiinnostaa häntä.

Eiliset eduskuntavaalit toivat perussuomalaisille yhteensä 39 eduskuntapaikkaa. Vaalien äänikuningas löytyi myös samasta puolueesta, kun puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sai huiman 30 527 äänen saaliin.

Halla-aho oli aamulla silmin nähden onnellinen tuloksesta.

– Puolueen tulos oli paljon parempi kuin olisimme itse uskaltaneet odottaa tai mitä poliittiset kilpailijamme kenties pahimmissa painajaisissakaan näkivät, Halla-aho kertoo.

Yksi ministerin salkku kiinnostaa

Perussuomalaisten huima äänisaalis poikii luonnollisesti kysymyksiä myös Halla-ahon hallituskiinnostuksesta ja mahdollisista ministerin salkuista.  

Halla-ahon mukaan on ilmiselvää, että jos perussuomalaiset suuntaavat hallitukseen, täytyy sieltä löytää sellaisia tehtäviä, mitkä aidosti kiinnostavat puoluetta ja sen tavoitteita.

– Jos perussuomalaiset lähtevät hallitukseen, meidän ei tietenkään kannattaa ottaa sellaisia ministeripestejä, joissa emme voi vaikuttaa meidän äänestäjille tärkeisiin asioihin.

– Mahdollisten ministerisalkkujen pitäisi liittyä kiinteästi juuri niihin kysymyksiin, joiden takia perussuomalaisia on äänestetty.

Halla-aho sanoo MTV:n haastattelussa, ettei hän halua tässä vaiheessa lähteä jakamaan puolueelleen salkkuja. Uudelleen kysyttäessä hän kuitenkin väläyttää, että on olemassa yksi tietty ministeripesti, joka voisi mahdollisesti kiinnostaa häntä itseään.

– Ilman muuta olen profilioitunut maahanmuuttoasioissa hyvin voimakkaasti ja ne kuuluvat sisäministeriön toimialaan. Jos jotain pitää mainita, sitten voidaan mainita sisäministeri voidaan mainita.

Lue myös:

    Uusimmat