Mainos

Vaalien äänikuningas Jussi Halla-aho paljastaa MTV:lle: Tämä salkku kiinnostaa eniten!

4:16
Katso video: Halla-aho paljastaa mikä ministerin pesti voisi kiinnostaa häntä

Jussi Halla-ahon mukaan yksi ministerin pesti voisi aidosti kiinnostaa häntä.

Eiliset eduskuntavaalit toivat perussuomalaisille yhteensä 39 eduskuntapaikkaa. Vaalien äänikuningas löytyi myös samasta puolueesta, kun puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sai huiman 30 527 äänen saaliin.

Halla-aho oli aamulla silmin nähden onnellinen tuloksesta.

– Puolueen tulos oli paljon parempi kuin olisimme itse uskaltaneet odottaa tai mitä poliittiset kilpailijamme kenties pahimmissa painajaisissakaan näkivät, Halla-aho kertoo.

Yksi ministerin salkku kiinnostaa

Perussuomalaisten huima äänisaalis poikii luonnollisesti kysymyksiä myös Halla-ahon hallituskiinnostuksesta ja mahdollisista ministerin salkuista.  

Halla-ahon mukaan on ilmiselvää, että jos perussuomalaiset suuntaavat hallitukseen, täytyy sieltä löytää sellaisia tehtäviä, mitkä aidosti kiinnostavat puoluetta ja sen tavoitteita.

– Jos perussuomalaiset lähtevät hallitukseen, meidän ei tietenkään kannattaa ottaa sellaisia ministeripestejä, joissa emme voi vaikuttaa meidän äänestäjille tärkeisiin asioihin.

– Mahdollisten ministerisalkkujen pitäisi liittyä kiinteästi juuri niihin kysymyksiin, joiden takia perussuomalaisia on äänestetty.

Halla-aho sanoo MTV:n haastattelussa, ettei hän halua tässä vaiheessa lähteä jakamaan puolueelleen salkkuja. Uudelleen kysyttäessä hän kuitenkin väläyttää, että on olemassa yksi tietty ministeripesti, joka voisi mahdollisesti kiinnostaa häntä itseään.

– Ilman muuta olen profilioitunut maahanmuuttoasioissa hyvin voimakkaasti ja ne kuuluvat sisäministeriön toimialaan. Jos jotain pitää mainita, sitten voidaan mainita sisäministeri voidaan mainita.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja