Perussuomalaiset valitsi Jussi Halla-ahon ehdokkaakseen ulkoasiainvaliokunnan johtoon

Mika Niikko eroaa valiokunnan johdosta tämän viestin takia 0:53
MTV Uutiset Live: Mika Niikko erosi valiokunnan johdosta tämän viestin takia

Perussuomalaiset ovat valinneet puolueen entisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ehdokkaakseen ulkoasiainvaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin puolueen ryhmäkokouksessa tänään.

Lopullisen valinnan tekee ensi viikolla ulkoasiainvaliokunta.

Puolueen kansanedustaja Mika Niikko ilmoitti tiistaina eroavansa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä sen jälkeen, kun hänen Ukrainaa ja Natoa koskeva tviittinsä oli herättänyt laajasti kritiikkiä.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuus on kuulunut tällä vaalikaudella perussuomalaisille.

Halla-ahon valinta oli hyvin odotettu, koska puolueen puheenjohtaja Riikka Purra kertoi eilen esittävänsä häntä tehtävään.

Halla-aho on toiminut aiemmin muun muassa hallintovaliokunnan puheenjohtajana vuosina 2011–12. Europarlamentaarikkona hän oli vuosina 2014–19 ja perussuomalaisten puheenjohtajana 2017–21.

Halla-aho pitää valiokunnan puheenjohtajuutta hyvin mielenkiintoisena ja myös haasteellisena, koska Venäjä on jatkanut uhkaavaa toimintaa Ukrainaa vastaan.

Halla-aho korostaa, että Ukrainan itsemäärämisoikeutta on kunnioitettava.

– Kansainvälisestä oikeudesta ja itsenäisen valtion suvereniteetista, alueellisesta koskemattomuudesta oikeudesta tehdä omia turvallisuuspoliittisia valintoja on pidettävä kaikissa oloissa kiinni. eikä niistä voi painostuksen tai sotilaallisen uhan edessä tinkiä. Tämä on minun henkilökohtainen kantani, Halla-aho kommentoi MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat