Ukrainan Suomen suurlähettiläs otti kantaa Mika Niikon kirjoituksiin – Halla-aho vastasi ukrainaksi

Mika Niikko eroaa valiokunnan johdosta tämän viestin takia 0:53
Mika Niikko eroaa valiokunnan johdosta.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) on tviitannut ukrainaksi, että eduskunta, mukaan lukien perussuomalaiset, tukee Ukrainan koskemattomuutta, sen oikeutta itsensä puolustamiseen sekä sen oikeutta päättää, liittyykö se kansainvälisiin järjestöihin vai ei.

Tviitti on suunnattu muun muassa Ukrainan Suomen-suurlähettiläälle Olga Dibrovalle. Dibrova vastasi kiittämällä ja kirjoittamalla, että Suomella ja Ukrainalla on yhtenevä näkemys Euroopan turvallisuudesta.

Halla-aho on nousemassa ulkoasiainvaliokunnan johtoon Mika Niikon (ps.) ilmoitettua eilisiltana, että hän jättää tehtävän.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Niikko oli aiemmin tviitannut muun muassa, että nyt pitäisi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin tai jonkun muun "astua julkisuuteen ja sanoa, että Ukraina ei liity Natoon".

Myöhemmin samassa keskusteluketjussa Niikko myös totesi, että Ukrainan Nato-jäsenyys ei ole realistinen pitkään aikaan ja "sen ääneen sanominen tuntuu olevan aika vaikeaa kaikille".

Niikon tviittailu nostatti laajasti kritiikkiä, ja sen katsottiin olevan vastoin Suomen näkemystä, jonka mukaan jokainen maa päättää puolustusratkaisuistaan itse.

Myöhemmin Niikko sanoi tviitin olleen huonosti muotoiltu.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi tiistaina MTV Uutisille, ettei hän tue Niikon ajattelua lainkaan.

– Ei tällaista tietenkään pidä vaatia. Turvallisuuspolitiikassa on hyvä säilyttää pidättyväinen linja. Ei Suomen kannata tällaiseen puuttua, Purra sanoi.

Purra kertoi myöhemmin, että Niikon eropäätös oli hänen oma.

Lue myös:

    Uusimmat