Mainos

Halla-aho lähtee kisaan perussuomalaisten puheenjohtajuudesta

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho lähtee perussuomalaisten puheenjohtajakisaan. Hänen oli määrä kertoa asiasta perussuomalaisten äänenkannattajan Suomen Uutisten verkkosivuilla, mutta se kuormittui pahoin ilmoitushetkellä.

Halla-ahon, 45, ehdolle lähtemisen vahvisti kansanedustaja Laura Huhtasaari Twitterissä. Huhtasaari jakoi Oikeamedia.com-sivuston uutisen aiheesta.

Halla-ahon ilmoituksen ehdolle lähtemisestä voi katsoa myös perussuomalaisten Youtube-kanavalta.

Puheenjohtajakilpaan ovat tähän mennessä ilmoittautuneet myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sekä kansanedustajat Leena Meri ja Veera Ruoho. Pitkäaikainen puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti viikko sitten sunnuntaina jättävänsä puheenjohtajan paikan kesällä.

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa puoluekokouksessa Jyväskylässä. Uusi puheenjohtaja valitaan kahden äänestyskierroksen mallilla. Toiselle kierrokselle pääsee kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

Perussuomalaisten puoluekokouksissa ei ole monista muista puolueista poiketen erillisiä kokousedustajia, vaan kokous on avoin kaikille puolueen jäsenille. 

2:24

29:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.