Mainos

Halla-aho haluaa yhteistyötä ruotsidemokraattien ja Tanskan kansanpuolueen kanssa

Perussuomalaisten kannattaa jatkossa tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien ja Tanskan kansanpuolueen kanssa, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.

Halla-aho ei kuitenkaan kerro, onko perussuomalaisilla suunnitelmia virallisesta yhteistyöstä.

– En voi mennä yksityiskohtiin. Olisi hyvä, että kaikki pohjoismaiset kansallismieliset puolueet olisivat samassa ryhmässä kansainvälisissä toimielimissä, kuten Pohjoismaiden neuvostossa ja Euroopan parlamentissa.

Ruotsidemokraattien puoluesihteeri Richard Jomshof kertoi tänään STT:lle, että puolueiden pitäisi tehdä yhteistyötä myös puoluejohdon tasolla. Hän myös kertoi, että puolue on lähettämässä perussuomalaisille jonkinlaisen yhteistyökutsun. Halla-aholla ei ainakaan vielä perjantaina ollut tietoa mahdollisesta kutsusta.

Halla-ahon mielestä puolueiden mahdollisesta yhteistyöstä olisi hyvä keskustella myös puoluejohdon tasolla. Hän sanoo, että perussuomalaisten nykyjohto suhtautuu yhteistyöhön ruotsidemokraattien kanssa eri tavalla kuin kesäkuussa väistynyt puoluejohto.

– Johdon osalta on tapahtunut se muutos, että mahdolliseen yhteistyöhön suhtaudutaan lähtökohtaisesti myönteisesti, toisin kuin vanhan puoluejohdon alaisuudessa.

Jussi Halla-aho kertoi jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta, että puolueen pitäisi ottaa mallia ruotsidemokraateista kannatuksensa kasvattamiseksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.