Ulkoministeriö uusii viestintäjohtajan hakunsa ilmoituksen muotovirheen takia, paikkaa ehti hakea moni tunnettu toimittaja: "Nolo virhe, mutta ei mitään voi"

Ulkoministeriön viestintäjohtajan haku uusitaan ilmoituksessa olleen muotovirheen vuoksi, ministeriö tiedotti alkuillasta. Siksi viestintäjohtajan nimitys viivästyy.

–  Ilmoituksesta puuttui johtajakokemusmaininta. Kun hakijoita vertaillaan, myös sitä johtajakokemusta ja -osaamista vertaillaan. Se on sellainen virhe, että kun sitä ei ollut alkuperäisessä hakemuksessa, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin laittaa uusi haku, ulkoministeriön henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas sanoi STT:lle.

– Tämä on nolo virhe, mutta ei tässä mitään voi.

STT:n tietojen mukaan ministeriössä on viime päivinä kirjoitettu muistiota siinä tarkoituksessa, että nimitys olisi mahdollisesti esitelty ensi viikon torstaina valtioneuvoston istunnossa. Tämä tarkoittaisi, että valinta olisi ollut jo tehty.

Ministeriölle on haettu uutta viestintäjohtajaa kuukausia. Aiemmin päättynyt hakuaika umpeutui syyskuussa. Tehtävän oli määrä alun perin alkaa vuoden alusta, mutta viime vuoden lopulla uutisoitiin, että haku viivästyy viikkoja.

Tehtävään oli 34 hakijaa, mukana esimerkiksi presidentin ex-viestintäpäällikkö

Tulokas sanoi, että ilmoituksessa ollut puute huomattiin aivan haun loppuvaiheessa. Henkilöstöjohtaja uskoo, että uusi rekrytointikierros saadaan aiempaa ripeämmin maaliin.

– Jos oikein hyvin kaikki menee, niin puolitoista–kaksi kuukautta, hän arvioi.

Hakijoiden joukossa muun muassa tv:stä tuttuja toimittajia

Alkuperäisessä haussa ministeriön viestintäjohtajaksi haki 34 ihmistä.

Hakijoiden joukossa oli muun muassa presidentti Sauli Niinistön entinen viestintäpäällikkö ja nykyinen Ylen A-studion juontaja Katri Makkonen ja Ylen Journalismin akatemian päällikkö Elina Ravantti. Myös muun muassa Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski sekä Puolustusvoimien viestintäpäällikkö Max Arhippainen hakivat tehtävää.

– He jotka ovat jo hakemuksensa jättäneet, huomioidaan, Tulokas sanoi, mutta lisäsi, että uuden haun myötä myös kaikki muut ovat tervetulleita jättämään hakemuksen.

Paikka tuli avoimeksi, kun entinen viestintäjohtaja Jouni Mölsä siirtyi presidentin viestintäpäälliköksi.

Lue myös:

    Uusimmat