Mainos

Haju paljasti kotiin teljetyn teinipojan kohtalon – vangittuna kodissaan syntymästään asti

Israelissa on paljastunut järkyttävä tapaus, jossa 14-vuotiaan pojan epäillään eläneen suljettuna kotiinsa syntymästään asti, uutisoi BBC. Pojan vanhemmat ovat kertoneet toimineensa lapsensa parhaaksi.

Israelilaiset mediat kertovat poliisin päässeen tapauksen jäljille, kun perheen naapurit valittivat asunnosta levinneestä hajusta. Viranomaiset löysivät laiminlyödyn pojan asunnosta roskien ja jätteiden keskeltä Israelista Haderan kunnasta.

Kunnan työntekijät ja poliisi murtautuivat asuntoon olettaen hajun tulevan ruumista. Ruumiin sijaan he löysivät asunnosta pojan ja hänen vanhempansa jätteiden ja rojujen keskeltä.

Vanhemmat kertovat toimineensa lapsensa parhaaksi

Pojan kuusikymppiset vanhemmat vangittiin epäiltynä lapsen pahoinpitelystä ja laiminlyönneistä. Lapsi siirrettiin välittömästi sosiaalityöntekijälle.

Vanhemmat on sittemmin vapautettu takuita vastaan. He ovat Israelin medioiden mukaan kertoneet toimineensa pelkästään pojan edunmukaisesti.

– Pojan äiti on järkyttynyt ja huolissaan poikansa tilasta, naista puolustava asianajaja Dan Giles on lausunut medialle.

Tällä hetkellä pojalle tehdään laajamittaista lääketieteellistä tutkimusta. Israelilaiset mediat kertovat pojan olevan yleisesti ottaen hyvässä kunnossa.

Työ- ja terveysministeriö on kuitenkin kertonut odottavansa pojan fyysisen ja psyykisen terveydentila-arvion valmistumista ennen kuin arvioi vanhempien soveltuvuutta huolehtia lapsestaan, The Jerusalem Post raportoi.

Poikaa pidettiin häkissä

Pojan vanhempien kerrotaan muuttaneen Haderaan vuonna 2009. Muuttaessaan he eivät ilmoittaneet mitään tietoja lapsestaan. Poikaa ei myöskään ole ilmoitettu mihinkään koulujärjestelmään.

Poika ei puhu hepreaa. Epäselvää on myös se, osaako poika ylipäätään puhua.

Alustavien tutkimusten mukaan poikaa on pidetty lukittuna asunnossa koko tämän elinajan. Toisinaan poika on ollut lukittuna asunnon ulkopuolella olevassa omatekoisessa häkissä, The Time Of Israel uutisoi.

Perheen naapuri Chico Vakhnin kertoi Channel 2:lle nähneensä pojan vain kerran aikaisemmin.

– Kun poliisit menivät sisään asuntoon, he näkivät vain talon täynnä sotkua ja roskia. Poika oli kuin zombie. Tämä oli toinen kerta, kun näin hänet. Ensimmäisen kerran näin pojan yhdeksän vuotta sitten ja sen jälkeen en ollut nähnyt häntä, Vakhnin kertoo.

Pojalla on kaksi vanhempaa siskoa, jotka puolustivat vanhempiaan tapaukseen liittyvässä kuulustellussa. Sisaret eivät kuitenkaan asu samassa asunnossa vanhempiensa kanssa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.