Haiseeko viemäri? Näin puhdistat sen

Haiseva viemäri on kiusallinen haitta, joka voi pahimmillaan kertoa putkistossa piilevistä ongelmista. Jos ongelma ei ole vakava, haju talttuu kotikonstein.

Yleensä viemärin haju johtuu kuivuneesta tiivisteestä tai vesilukosta. Jos tiedät, että viemäri on ollut pitkään käyttämättömänä, juoksuta sinne vettä. Pelkästään tämä voi korjata hajuhaitan. Syy voi olla myös alipaineinen ilmastointi. Tällöin ilmastointi vetää korvaavaa ilmaa viemäristä ja nostaa hajun huoneistoon.

Kylpyhuoneessa pahaa hajua voi aiheuttaa lika, joka on päässyt kerääntymään vesilukkoon tai viemäriin. Tarkista siis nämä säännöllisin väliajoin ja puhdista lika ja moska, kuten hiukset. Tarkista myös kylpyhuoneen poistoilmaventtiili, sillä se lisää tukkiintuessaan hajujen määrää. Hajua voi aiheuttaa myös käsienpesuallas tai tiskiallas etenkin, jos niihin kaadetaan ruoantähteitä tai rasvoja.

Ehkäise öljyämällä

Hajua voi desinfioida lorauttamalla viemäriin reilun desin etikkaa ja antamalla vaikuttaa yön yli. Jos taas tiedät lähteväsi pitkäksi ajaksi matkoille, voit ehkäistä hajua juoksettamalla vesilukkoon pienen määrän ruokaöljyä. Tämä ei tuki putkia, mutta estää vesilukkoa kuivumasta. Ennen kuin lisäät öljyn, juoksuta viemäriin vettä, jotta viimeisetkin puhdistusaineen jämät huuhtoutuvat pois. Huuhtelun jälkeen voit vielä kaataa viemäriin puoli desiä ruokaöljyä.

Jos haju ei häviä puhdistustoimista huolimatta, vika voi olla syvemmällä. Tällöin tarvitset ammattilaista, joka tutkii, missä vika piilee.

Lähde: Siivous.info

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat