Mainos

Habarovsk varautui myrkkylautan saapumiseen

Kiinassa Harbinin kaupungissa sijatsevasta kemiantehtaasta pääsi bentseeniä mereen marraskuussa. Myrkkylautan odotettiin saapuvan Habarovskiin tämän päivän aikana.

Venäjän Kaukoidässä sijaitsevan Habarovskin kaupungin asukkaat ja viranomaiset ovat varautuneet tänään myrkyllisen bentseenilautan saapumiseen.

Asukkaat laskivat levottomina tunteja, jolloin lautan arvioitiin ennättävän kaupunkiin. Aluksi sen arveltiin saapuvan jo tänään, mutta myöhemmin päivällä ilmoitettiin lautan lipuvan kaupunkiin vasta huomenna Suomen aikaan.

Tuhannet kiinalaiset työmiehet ovat venäläisten avustuksella yrittäneet rakentaa patoa suojaamaan 600 000 asukkaan kaupunkia myrkyltä. Kaupunkiin on myös varattu 58 000 kuutiometriä puhdasta juomavettä.

Bentseenivuoto sattui kiinalaisessa kemian tehtaassa 13. marraskuuta. Myrkky saastutti pahoin Songhuajoen, joka on Habarovskin läpi virtaavan Amurin sivujoki.

Etelä-Kiinassa viranomaiset ovat taistelleet rajatakseen toisen vakavan myrkkyvuodon aiheuttamia tuhoja. Guangdongin maakunnassa Beijiangjokeen on päässyt suuria määriä kadmiumia, joka uhkaa saastuttaa koko alueen juomaveden.

Kadmium on peräisin valtion omistamasta sulattamosta. Kiinan viranomaiset eivät ole kertoneet, milloin turma sattui, mutta alueelle lähetettiin ympäristöviranomaisia sunnuntaina.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.