Haaveissa joulu tai uusivuosi vuokramökillä? Tänne pääsee vielä – ja näin paljon se maksaa!

Jouluksi lomamökkejä on vielä runsaasti saatavilla, mutta uudenvuoden varauksella alkaa olla jo kiire.

Lomarenkaan myyntipäällikkö Marja Kotilainen neuvoo, mistä mökkejä on vielä saatavilla, ja mihin hintaan.

Jouluksi mökille

Kotilaisen mukaan jouluksi pääsee vielä mökille. Niitä on runsaasti vapaana ympäri Suomea ja esimerkiksi 200 kilometrin säteellä pääkaupunkiseudusta mökkejä on vielä vapaana pitkälti yli sata. Neljän vuorokauden hinnat vaihtelevat 300–600 euron välillä ja neljä vuorokautta onkin minimivaraus valtaosassa mökkejä.

Jos hiihtokeskukset houkuttelevat, niihinkin pääsee jouluksi mökkeilemään. Tilaa on niin pohjoisen suurissa hiihtokeskuksissa, kuten Rukalla, Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Vuokatissa, Luostolla ja Suomulla, kuin eteläisemmissäkin hiihtokeskuksissa, kuten Tahkolla, Himoksella ja Kolilla. Hintaa mökeille tulee hieman enemmän, noin 380–780 euroa neljästä vuorokaudesta.

Kotilainen suosittelee tekemään varauksen mahdollisimman nopeasti. Täten varmistaa itselleen sopivan kokoisen mökin haluamaltaan paikalta. Muussa tapauksessa jouluvarauksia voi tehdä aina jouluaattoa edeltävään maanantaihin saakka.

Uudeksi vuodeksi mökille

Vuodenvaihde on joulua vilkkaampi mökkisesonki. Tähän vaikuttavat venäläisturistit, jotka ovat tottuneet viettämään vuodenvaihteen juhlasesongin Suomessa mökeillä. Venäläiset varaavat usein suuria mökkejä, sillä he juhlivat suurella porukalla koko perheen kesken. Kotilainen uskoo kuitenkin, että pienempiä perhekokoisia mökkejä löytyy uudenvuoden aattoon saakka.

Nopea varaaja pääsee kuitenkin vielä mökille jopa suurella porukalla. Vapaita mökkejä löytyy pääkaupunkiseudun lähistöltä nelisenkymmentä. Hiihtokeskusmökit ovat tehneet hyvin kauppansa. Ylläksellä on kuitenkin vielä hyvin tilaa ja muutamia mökkejä löytyy myös Rukalta, Vuokatista, Luostolta ja Tahkolta.

Uudenvuoden hinnoittelu vastaa jouluhintoja ja minimivarausaika on neljä vuorokautta.

Ota nämä huomioon, kun varaat mökkiä

– Nopeus on valttia, jotta varmistat itsellesi toivotunlaisen mökin sopuhintaan.

– Varaa sellainen mökki, jossa on tarpeeksi tilaa tarpeisiinne.

– Jos mukaan lähtee lemmikki, varmista mökin esittelytiedoista, että mökille saa tuoda lemmikkejä.

– Mökeiltä löytyy perusastiasto, mutta jouluna voi tarvita enemmänkin astioita. Ota niitä kotoa mukaan.

– Ruoat on tuotava itse.

– Joulukuusen voi useimmiten varata mökin omistajan tai huoltajan kautta.

– Mökki palautetaan siinä kunnossa kuin se on saatukin, ellei muusta sovita. Huolehdi siis loppusiivouksesta.

Hinta-arviot perustuvat Lomarenkaan tietoihin. Muita vuokramökkejä välittäviä sivustoja ovat muun muassa Jokakoti, Tori.fi ja Oikotie.fi.

Lue myös:

Maaret Tiensuu, maaret.tiensuu(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat