Apua, sukulaisahdistus iskee – mikä neuvoksi?

Setien, tätien, pikkuserkkujen ja muiden sukulaisten kokoontuminen joulun alla ahdistaa monia. Kohtaamisen iloa varjostaa tunne siitä, että pitäisi olla hoikempi, onnellisempi tai menestyneempi. Lue, miten selviät tilanteesta kunnialla.

Huffington Postin asiantuntija, psykologi Hendrie Weisinger on kohdannut monia, joita perhetapaamiset jännittävät jopa viikkoja ennen varsinaista tilannetta. "Mitä sanon, jos ne kysyvät, olenko jo löytänyt töitä?" "Pitäisikö laihduttaa jokunen kilo? Painosta tulee kuitenkin sanomista." Huolenaiheita on monia.

Seuraavat helpot ja tehokkaat tekniikat ovat osoittaneet mahtinsa tuhansien ahdistusta kokeneiden käytössä. Tee seuraavasta sukulaiskohtaamisesta hyvässä mielessä ikimuistoinen.

"Näytätpä upealta!"

Kukapa ei haluaisi kuulla näyttävänsä tyrmäävältä? Psykologinen tutkimus antaa osviittaa, että ihmisten ulkonäön, terveyden ja hoikkuuden kehuminen lisää näiden itsetuntoa, saa heidät hyvälle tuulelle ja lisäksi he muuttuvat suopeammiksi kehujaa kohtaan!

Entä sitten, jos imartelun vaikutukset ovat vain hetkellisiä? Kokoontuminen ei kestä ikuisesti. Ota kuitenkin huomioon, että jos kehaiset yhtä, sinun on muistettava huomioida muutkin sukulaiset tai he ajattelevat, että et pidä heitä komeina tai kauniina.

Valmistele vaikka jo valmiiksi jokaiselle suvun jäsenelle henkilökohtainen kehu. Näin varmistat jutustelun lutvikkaan sujumisen jokaisen kanssa, ja odotettavissa on todennäköisesti kauniita sanoja myös itsellesi – samalla rehellisyyden asteella tietenkin.

Ole itse hienotunteinen

Älä hauku enon henkeen ja vereen kannustamaa jääkiekkojoukkuetta, vaikka se olisikin pelannut ala-arvoisesti viime ottelussa. Unohda myös herkästi loukkaantuvan tätisi ylitarkan makrobioottisen ruokavalion leikillinenkin arvostelu.

Tiedät varmasti, mitkä puheenaiheet tekevät tiettyjen henkilöiden olon kurjaksi. Vältä siis johdonmukaisesti muita ärsyttäviä keskustelunavauksia ja loukkauksena mahdollisesti otettavia puheita. Tällä taktiikalla vältät luultavasti myös paljon itseesi kohdistuvaa piikittelyä ja etukäteen kammoamiasi kysymyksiä.

"Voisinko auttaa jotenkin?"

Katsele ympärillesi ja mieti, voisitko olla jollekulle avuksi. Ehkäpä isoäitisi haluaisi palasen kakkua, mutta hänen on vaikea paikaltaan kurottautua veistämään siivu? Ole hyvä lapsenlapsi ja tee hänelle tai muulle apua kaipaavalle pieni palvelus.

Leiki suvun pikkuisten kanssa tai tuo heille ekstra-leluja komeron kätköistä. Saatat kohota nappuloiden suosikkiaikuiseksi, vaikkakin vain yhdeksi illaksi. Sukulaistuokio piristyy takuulla, kun pidät itsesi kiireisenä, melkein kuten muissakin illanistujaisissa tai juhlissa!

Lähde: The Huffington Post

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat