Haaveet lämpimästä pääsiäisestä voi unohtaa koko Suomessa: Talvi tulee takaisin

Pääsiäistä vietetään tänä vuonna talvisessa säässä. Uutta luntakin voi sataa maahan etelää myöten.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että maa voi olla valkoinen etelässä jo huomisaamuna.

– Heikkojen lumisateiden alue kulkee yön aikana maan yli etelärannikkoa viistäen. Keliä lumi ei välttämättä haittaa, mutta toisaalta lämpötila on pakkasen puolella.

Kiirastorstaipäivänä lumikuuroja tulee maan keski- ja pohjoisosissa.

– Lumikuurot ovat aika hajanaisia, heikkoja ja ohimeneviä, mutta paikoin ne saavat maan valkoiseksi. Lämpötila on etelässä plussan puolella päivällä. Keski- ja Pohjois-Suomessa ollaan nollassa tai vähän pakkasella.

Menoliikenteessä keli voi olla paikoin liukas ja luminen.

– Päätieverkosto voi olla sula, mutta mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä talvisempaa on. Eli pääsiäispyhien aikana talvirenkaille on käyttöä.

Sää jatkuu huomisen kaltaisena koko pääsiäisen.

– Tuuli käy pohjoisesta, päivät ovat pilvisiä ja lumisateita tulee eri puolilla maata myös lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina. Kaikki sateet tulevat lumena. Mitään kovin voimakasta sadealuetta ei ole liikkeellä, mutta lumikuuroja kehittyy pohjoisvirtauksessa päivittäin.

– Öisin on poutaa ja ehkä selkeääkin ja pakkasta koko maassa.

Etelässä ulkoilusta haaveilevien kannattaa näillä näkymin panostaa lauantaihin. Se on nimittäin ilmeisesti pääsiäisviikonlopun päivistä etelärannikon aurinkoisin.

– Pääsiäissunnuntaina etelään saattaa osua lumikuuroalue. Tämä ennuste voi kuitenkin vielä tarkentua. Ja vielä toisena pääsiäispäivänäkin sää jatkuu hyvin samankaltaisena, Rintaniemi toteaa.

Sää jatkuu kylmänä ensi viikollakin

Vaikka pääsiäistä vietetään tänä vuonna varsin myöhään, mökeillä ei siis välttämättä päästä pihaa rapsuttamaan ja grillikautta avaamaan.

– Kevät pääsi alkuun varhain ja herätti toiveet keväisestä pääsiäisestä, mutta sää onkin nyt keskimääräistä kylmempi.

Näillä näkymin pääsiäisen jälkeenkään sää ei lämpene.

– Ensi viikollekaan ei ole tiedossa keväistä henkäystä. Toki lämpötila väkisinkin nousee etelässä plussan puolelle päivisin, mutta esimerkiksi yöpakkaset jatkuvat koko maassa.

Lue myös:

    Uusimmat