Pääsiäinen on kolea – lämpötila yöllä reilusti pakkasen puolella

Pääsiäistä ei näillä näkymin vietetä kovinkaan keväisessä säässä. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että sää on kylmenemässä, kun matalapaine Suomen yltä sateineen väistyy. Samalla tuuli kääntyy puhaltamaan pohjoisesta kylmää ilmaa kohti etelää.

Sää jatkuu pääsiäisen epävakaisena ja pilvisyys vaihtelee. Sateita tulee ajoittain ja pääasiassa melko lumisessa muodossa.

– Etenkin maan keski- ja pohjoisosassa tulee vähäisiä lumisateita tai lumikuuroja siellä täällä pilvisimmillä alueilla, Jokela kertoo.

Pääsiäisen viilein päivä on pitkäperjantai. Tuolloin etelässä ja lännessä on enimmillään vain pari plusastetta. Ulkoilun kannalta parempia päiviä näyttäisivät olevan lauantai ja sunnuntai, jolloin on muutama aste lämpimämpää.

– Pääsiäisenä etenkin aamut ovat aurinkoisia, päivällä pilvisyys lisääntyy. Pohjoisessa päivät ovat pilvisiä.

Yöt ovat etelää myöten kylmiä.

– Lämpömittari painuu öisin pakkasen puolelle eteläistä Suomea myöten. Loppuviikolla etelässä pakkasta on viitisen astetta yöllä, maan keski- ja pohjoisosassa jopa 10-20 yöpakkasastetta, Jokela kertoo.

Liikenneviraston mukaan talvirenkaita ei kannata vielä vaihtaa pois, sillä tiet voivat olla liukkaita mahdollisten yöpakkasten sekä lumisateiden takia.

Lue myös:

    Uusimmat