Mainos

Viikon sää: Ensin lunta ja räntää senttikaupalla – vappuaattona täyskäännös

– Melkoinen kevätsää, tiivistää  MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi alkavan viikon sään.

Tiivistetysti viikon sää näyttäisi olevan tällainen: alkuviikosta sataa, keskellä viikkoa vielä enemmän, mutta viikonloppuna hellittää – vappuaattona eli sunnuntaina voi olla jopa keväisen lämmintä.

Huomenna maanantaina sadekuuroja kehittyy maan etelä- ja keskiosiin.

– Olomuoto on vaihteleva, räntää, jopa lunta ja rakeita tulee maan etelä- ja keskiosissa. Ukkonen voi jyrähdellä lännessä, sanoo Rintaniemi.

Sateet viilentävät ilmaa ja kuurojen lomassa etelässä asteet jäävät 7-8 asteeseen. Pohjoisessa on pilvistä ja sataa vähän lunta.

Keskellä viikkoa vihmoo vielä enemmän

– Varsinaiset sääkoettelemukset ovat tiistaina ja keskiviikkona, jolloin Suomen yli kulkee voimakas matalapaine sateineen. Sateet tulevat vetenä ja lumena.

– Sadealue kulkee keskiviikon aikana Keski-Suomesta kohti Kainuuta ja lunta voi tulla jopa 5-10 senttimetriä, Rintaniemi sanoo.

Hyviä uutisia vapuksi

Viikonloppuna isoin sadealue on ohi ja sää alkaa lämmetä.

– Kuurosateita tulee edelleen, mutta vappuaaton sää ei näytä lainkaan kamalalta, sillä lämpötila voi olla maan etelä- ja keskiosissa 10 astetta ja ylikin. Pääosin on aurinkoista. Sadekuurojen mahdollisuus on edelleen, mutta isompia sateita ei näyttäisi tulevan. Pohjoisessa näyttäisi olevan samantyyppinen sää, mutta viileämpää.

Liisa Rintaniemi on havainnut ennustetun kaltaisen säätyypin vallitsevan usein tähän aikaan vuodesta.

– Aina ennen vappua on karsea sää, ja heti vapun jälkeen alkaa lämmitä. Jos vappua voisi siirtää viikolla tai parilla, niin aina olisi hyvä sää, hän nauraa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.