Haas-pomolta kovaa kritiikkiä Pirellille: "Meidän ei tulisi jatkuvasti puhua siitä, toimivatko renkaat"

Pirellin renkailla on ollut tällä kaudella liian suuri vaikutus F1-tallien kilpailukykyyn, kritisoi Haas-tallipäällikkö Günther Steiner.

Haasilla on ollut alkukauden kisoissa suuria vaikeuksia saada renkaita autossaan oikeaan toimintaikkunaan. Kevin Magnussen nappasi vielä Australian avauskisasta kuudennen sijan, mutta tämän jälkeen sijoituksia kärkikymmenikössä ei ole jenkkitallin kuljettapaparille herunut.

Steinerin mielestä vallitseva tilanne renkaiden kanssa ei ole kuninkuusluokalle hyväksyttävä, mutta tallipomo ei halua kaataa kaikkea vastuuta kuitenkaan Pirellin niskaan.

- Tämä on pettymys, koska meillä on hyvä auto. Meidän ei tulisi jatkuvasti puhua siitä, toimivatko renkaat. Se ei ole kiinnostavaa, eikä se mielestäni sovi formula ykkösiin, Steiner kritisoi tanskalaiselle Ekstra Bladet -sanomalehdelle.

- Saitko renkaat toimimaan? Kyllä, olen nopea. Minun renkaani eivät toimineet, joten olen hidas. Satsaamme näihin autoihin miljoonia ja miljoonia dollareita, mutta jos renkaat ovat toimintaikkunansa ulkopuolella, niin emme voi käyttää niitä.

- Muut saavat ne toimimaan paremmin, joten meidänkin täytyy se tehdä. Olimme nopeita testeissä ja Australiassa, mutta tilanne on todella vakava. En halua kuitenkaan syyttää ainoastaan Pirelliä. Syytän myös meitä, koska muut ovat löytäneet parempia ratkaisuja, mutta periaatteessa meidän ei pitäisi istua kilpailun jälkeen puhumassa siitä, toimivatko renkaat vai eivät, Steiner summasi.

Lue myös:

    Uusimmat