Verstappenin ja tallipomon mittarit täyttymässä – "Maksamme näistä aika helvetisti"

Red Bullin kuljettaja Max Verstappen ja tallipäällikkö Christian Horner olivat kiukkuisia miehiä Belgian GP:n jälkeen.

Verstappenin kisa jäi kesken, kun moottori petti kahdeksannella kierroksella. Red Bull on aiemminkin ollut kriittinen moottorintoimittajaansa Renault'ta kohtaan, ja lisää tulee.

– Renault on hyvin tietoinen, ettei heidän luotettavuutensa ja tuotteensa ole sellainen kuin pitäisi. On heidän hommansa selvittää se. Me olemme maksava asiakas ja tällä hetkellä palvelu alittaa riman, kun rikkoja ja luotettavuusongelmia on, Horner sanoi motorsport.comin mukaan.

– Me maksamme aika helvetisti näistä moottoreista. Heidän pitää selvittää asiat. Tämä satuttaa heitä yhtä paljon kuin meitä. Tällä tasolla ei ole varaa näihin rikkoihin, joita näemme jatkuvasti, Horner jatkoi.

Horner kertoi, että Verstappenin moottorin yksi sylinteri lakkasi toimimasta. Todennäköisesti syy on sensorissa tai sytytystulpassa. Hän sanoi, että anteeksipyynnöt eivät auta, Verstappen on keskeyttänyt puolet kauden kisoista ja myös muilla Renault-moottorilla ajavilla kuljettajilla on ongelmia jatkuvasti.

– Moottoritoimittajan on parempi keksiä selityksiä. Meitä odottaa nyt moottorirangaistukset Monzaan, mikä kuittaakin sitten sen viikonlopun, joten tämä on todella turhauttavaa, Horner totesi.

Verstappenin turhautuminen on pirskahdellut pintaan pitkin kautta. Hän on vihjaillut muutamaan otteeseen, että Red Bullin pitää antaa hänelle kunnon työkalu, että hän pysyy tallissa. Eilen häneltä kysyttiin, montako keskeytystä hän vielä sulattaa.

– En tiedä, mutten kovin montaa, Verstappen puuskahti.

– Tämä on todella epämotivoivaa. Teemme koko viikonlopun kovasti töitä, onnistumme aika-ajossa, odotamme kisaa ja sitten tulee keskeytys kahdeksannella kierroksella. En tiedä mitä sanoa, tämä on todella rankka kausi, Verstappen sanoi.

Red Bullin toinen kuljettaja Daniel Ricciardo oli eilen kolmas. Hän on noussut palkintopallille jo kuudesti. Viitenä kertana aussin juhliessa palkintopallilla, Verstappen on kiristellyt keskeytyksen pettymystä.

Lue myös:

    Uusimmat