Hääpäivänään Jessica asteli alttarille yksin – nainen vihkiytyi Kristuksen morsiameksi: "Jumala on pääasiallinen suhteeni"

Yhdysvaltalainen Jessica Hayes asteli alttarille hääpuvussaan. Vieressä ei kuitenkaan seissyt puolisoa, sillä hän oli menossa vihille Jeesus Kristuksen kanssa.

41-vuotias Hayes on yksi reilusta 250:stä "Kristuksen morsiamesta" Yhdysvalloissa. Vihittyjä neitsyitä on maailmalla yhteensä noin 4 000, kertoo BBC.

Katoliseen kirkkoon kuuluva Hayes uskoutui jumalalle 36-vuotiaana sitoutuessaan vihityksi neitsyeksi.

Hayes pitää sormessaan vihkisormusta, kuten kuka tahansa avioon astunut. Hän on kuitenkin vannonut valan, ettei hän saa olla kenenkään kanssa seksuaalisessa tai romanttisessa suhteessa.

– Minulta kysytään usein, olenko naimisissa. Annan usein lyhyen selityksen, että olen kuten uskonnolliset sisaret: täydellisesti sitoutunut Kristukselle, mutta elän ihmisten joukossa, hän kertoo BBC:lle.

Toisin kuin nunnat, vihityt neitsyet eivät elä suljetuissa yhteisöissä tai pukeudu erityisiin vaatteisiin. Heillä saattaa olla täysin tavalliset päivätyöt. Neitsyen elämään kuuluu kuitenkin paljon rukoilua sekä tapaamisia hengellisen neuvonantajan kanssa.

Jumala on nyt puolisoni

Opettajana työskentelevä Hayes kertoo seurustelleensa aiemmin, mutta hän ei ollut tuntenut suhteissa itseään koskaan kokonaiseksi.

– Tapailin hyviä ihmisiä, mutta kenenkään kanssa en saanut tunnetta, että asioiden vieminen eteenpäin olisi ollut minulle paras vaihtoehto siinä hetkessä.

Naisen mukaan suhde jumalaan on muuttunut, sillä ystävän sijaan hän voi pitää luojaansa puolisonaan. Monet kuitenkin erehtyvät pitämään häntä sinkkuna.

– Minun täytyy selittää, että Jumala on pääasiallinen suhteeni. Haluan antaa ruumiini hänelle.

Lue myös:

    Uusimmat