Gynekologin mukaan pimppihäpeä on todella yleistä – "Pitäisi lisätä monipuolisempaa pimppikuvastoa"

Mitä tarkoittaa innie- ja outie-vulva? Kumpi niistä on normaali? 1:10
Millaisia niin sanotut outie- ja innie-vulvat ovat? Mitä mieltä gynekologi on vulvien jakamisesta kahteen ryhmään? Kia Lampi vastaa.

Gynekologi Kia Lampi yllätti MTV Uutisten Seksimyytit-sarjassa kertomalla, että pimppihäpeä on todella yleistä vulvallisten keskuudessa.

Ulkonäköpaineet ja yksipuolinen kuvasto voivat aiheuttaa pimppihäpeää, joka gynekologi ja synnytyslääkäri Kia Lammen vastaanotolla kertyneen kokemuksen ja hänen @vulvadr-Instagram-tilillään teettämän kyselyn mukaan on todella yleistä.

– Sain noin 5 000 vastausta kyselyyn. Vastanneista noin 60 prosenttia kertoo, että on joskus hävennyt tai häpeää parhaillaan pimppiään. Viidesosa kaikista vastanneista sanoi, että häpeää pimppiään tälläkin hetkellä.

– Häpeän syynä on varmasti muun muassa puutteellinen seksuaalikasvatus. Meidän pitäisi lisätä niin tytöille, vulvallisille kuin pojillekin monipuolisempaa pimppikuvastoa, jotta käsitys siitä, millaiset pimpit ovat normaaleja, laajenisi, Lampi sanoo.

Pimppihäpeää voi pitää yllä myös esimerkiksi nuorten keskustelualustoilla käyttämä jaottelu, jossa vulvat nimetään joko outieksi tai innieksi.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia niin sanotut outie- ja innie-vulvat ovat ja mitä gynekologi Kia Lammella on aiheesta sanottavanaan.

Älä luule, tiedä: Seksimyytit-sarja kumoaa väärät uskomukset seksistä

MTV Uutisten Seksimyytit-sarjan neljännessä jaksossa selvitetään, millainen pimppa on normaali, kuinka yleistä pimppihäpeä on ja millaisia kirurgisia toimenpiteitä vulville tehdään. Katso koko jakso alta.

Vulvamyytit murskaksi ja tutkimusmatka häpyhuulikirurgiaan

Vulvamyytit murskaksi ja tutkimusmatka häpyhuulikirurgiaan 16:09
Seksimyyttien neljännessä jaksossa tutustutaan vulvamyytteihin ja käydään häpyhuulien muovausleikkauksia tekevän kirurgin vastaanotolla.

Seksimyytit-sarjan toisessa jaksossa syvennytään ehkäisyyn liittyviin myytteihin ja tutustutaan luonnolliseen ehkäisyyn. Katso toinen jakso tästä

Kolmannessa jaksossa vieraana nähdään erityistason seksuaaliterapeutti Susanna Syld, joka murskaa fetisseihin liittyviä myyttejä. Haastattelussa seksityöntekijä Lady Clitter kertoo, millaisia fetissejä hän toteuttaa. Koko jakso nyt MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat