Saaristoruokaa -ohjelman Harri Syrjänen ja Kaappaus keittiössä -ohjelman Kari Aihinen kertovat grillausvinkkinsä kotikokeille.
Grillaaminen on suomalaisten mieleen. Keväällä onkin sopiva aika päivittää grillaustottumukset ajan tasalle. Pienellä vaivalla kotipihan grillillä voi saada aikaan mitä ihanimpia ruokalajeja. Raaka-aine on kaikki kaikessa grillatessa. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen ja Saaristoruokaa kokkaava Harri Syrjänen neuvovat molemmat kiinnittämään huomiota lihan osaan ja laatuun kaupassa.
– Tänä kesänä kannattaa ostaa lihan osia, jotka haudutetaan ensin, ja sitten grillataan. Marinoidut vihannekset toimivat hyvin lihan kanssa, neuvoo Syrjänen.
– Hyvä raaka-aine on kaikki kaikessa grillatessa. Hyvä raaka-aine antaa paljon anteeksi kokemattomallekin kokille, Aihinen sanoo.
Grillilihalle voi riittää pippuri ja suola
Grillilihaa ei tarvitse välttämättä ollenkaan marinoida, jos sen valmistaa oikeaoppisesti ja maustaa hyvin suolalla ja pippurilla.
– Maustamisen voi tehdä erilaisilla kastikkeilla. Kun tekee vahvat ja hyvät kastikesoosit, niin itse lihaa ei tarvitse sen kummemmin maustaa muuten kuin suolalla ja pippurilla, Syrjänen sanoo.
