Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Grillikausi on avattu! Harri Syrjänen ja Kari Aihinen kertovat omat vinkkinsä

Grillin kaivaminen talvivarastosta esiin on ensimmäinen merkki kesän lähestymisestä.
Grillin kaivaminen talvivarastosta esiin on ensimmäinen merkki kesän lähestymisestä.Shutterstock
Julkaistu 01.05.2014 13:10

Saaristoruokaa -ohjelman Harri Syrjänen ja Kaappaus keittiössä -ohjelman Kari Aihinen kertovat grillausvinkkinsä kotikokeille.

Grillaaminen on suomalaisten mieleen. Keväällä onkin sopiva aika päivittää grillaustottumukset ajan tasalle. Pienellä vaivalla kotipihan grillillä voi saada aikaan mitä ihanimpia ruokalajeja. Raaka-aine on kaikki kaikessa grillatessa. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen ja Saaristoruokaa kokkaava Harri Syrjänen neuvovat molemmat kiinnittämään huomiota lihan osaan ja laatuun kaupassa.

– Tänä kesänä kannattaa ostaa lihan osia, jotka haudutetaan ensin, ja sitten grillataan. Marinoidut vihannekset toimivat hyvin lihan kanssa, neuvoo Syrjänen.

– Hyvä raaka-aine on kaikki kaikessa grillatessa. Hyvä raaka-aine antaa paljon anteeksi kokemattomallekin kokille, Aihinen sanoo.

Grillilihalle voi riittää pippuri ja suola

Grillilihaa ei tarvitse välttämättä ollenkaan marinoida, jos sen valmistaa oikeaoppisesti ja maustaa hyvin suolalla ja pippurilla.

– Maustamisen voi tehdä erilaisilla kastikkeilla. Kun tekee vahvat ja hyvät kastikesoosit, niin itse lihaa ei tarvitse sen kummemmin maustaa muuten kuin suolalla ja pippurilla, Syrjänen sanoo.

– Hyvä liha ei vaadi kuin ripauksen suolaa ja pippuria. Jos haluat välttämättä marinadia, niin tarjoile se erikseen. Älä lilluta lihaa missään marinadissa. Marinadi palaa grillissä ja lopputulos on, että pääraaka-aine ei maistu miltään, Aihinen vahvistaa.

Grilliruoan lisukkeeksi sopivat mainiosti perinteiset uudet perunat, kasvikset ja raikas salaatti.

Panosta grilliisi yksinkertaisilla ohjeilla

Grillin ei tarvitse olla kaupan kallein ja hienoin yksilö ollakseen toimiva kokkausväline. Toisaalta se kaikkein halvin pallogrillikään ei välttämättä ole järkevin ratkaisu grilliä valitessa.

– Oli ruoanlaittoväline sitten paistinpannu, blenderi tai grilli, niin neuvoni on, että älä osta sitä kaikkein halvinta vaihtoehtoa. Ei sen kyllä kalleinkaan tarvitse olla, sanoo Aihinen.

Aihisen mukaan yksi tärkeimmistä asioista grillaamisessa on grillin huolellinen puhdistaminen. On myös tärkeää, että grillaaja on tottunut juuri omaan grilliinsä ja osaa ottaa grillin ruoanlaitto-ominaisuudet huomioon valmistusprosessissa.

– Ensimmäinen vinkkini grillaukseen on, että pidä se grilli puhtaana. Toinen on, että tunne grillisi. Samaa grilliä vuosikausia käyttänyt tuntee grillin ominaisuudet aina parhaiten.Teksti Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi

Mtv.fi/grillaamo: Grillausreseptejä

Atria: Grillituotteet kesälle 2014

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen vinkkaa yllättävän grillattavan: "Häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen"Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessaLihajohtaja Mikon kolme tärkeintä grillausohjetta – älä ainakaan tee lihalle näin: "Lopputulos on taatusti kuiva"Lihajohtaja Mikko nimeää kolme tärkeintä sääntöä grillaukseen: "Yleisin virhe tehdään nimenomaan hiiligrillin kanssa"Sami Garam kertoo, miten valmistuu kelpo kanaburgeri vaikka "15 euron huoltisgrillillä" – marinadista tärkeä sääntö: "Varsinkin, jos käyttää sitä oranssia marinadia..."Sakari Kuosmanen paljastaa parhaat grillivinkkinsä: ”Pallogrillimiehet ovat kovimpia”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 16:10
    Lifestyle

    Gynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoa

  • 15:15
    Miehet

    Tätä moni mies toivoo, muttei uskalla pyytää – "Ei olla hiffattu kääntää rooleja toisinpäin"

  • 14:20
    Silmäsairaudet

    Kokeilimme auton ajamista kaihin kanssa – rallilegenda Marcus Grönholm järkyttyi: "Voiko tällaisia olla liikenteessä?"

  • 12:01
    Sokeri

    Makeutusaineilla on yhteys muistin heikkenemiseen – näin paljon ikääntyminen kiihtyi