Granlund, Vatanen, Puljujärvi – ketkä kaikki suomalaiset kaupataan NHL:ssä? Tässä potentiaalisimmat nimet

Jääkiekkoliiga NHL:ssä eletään nyt jännittäviä aikoja. Tämän kauden siirtoraja tulee vastaan 24. helmikuuta, eli ensi maanantaina. Suomalaisten kannalta tilanne on poikkeava, sillä lukuisat härmäläiset ovat vaihtokauppauhan alla. MTV Urheilu kävi läpi suomalaistilanteen siirtorajan alla.

NHL:ssä on tehty jo muutamia merkittäviä kauppoja, kun muun muassa Los Angeles Kings kauppasi kanadalaisen maalitykin Tyler Toffolin Vancouver Canucksiin.

Isoja nimiä on kuitenkin yhä markkinoilla. Eri listojen kärjessä on keikkunut suomalaistulokkaan Kaapo Kakon seurajoukkuetoveri Chris Kreider, jota on yhdistetty lukuisiin eri seuroihin.

Mutta miten suomalaiset?

Siirtospekulaatioissa on esiintynyt poikkeuksellisen paljon suomalaispelaajia, varsinkin viime vuosiin nähden. Esillä on ollut lähes kymmenen eri suomipelaajaa.

Mutta ketkä ovat potentiaalisimpia liikkujia siirtorajan alla?

Tässä läpikäynti:

Potentiaaliset

Sami Vatanen, New Jersey Devils

28-vuotias Vatanen on kanadalaisen TSN:n siirtorajarankingissa toisena. Eli. Hän on ison kiekkotahon mukaan markkinoiden toiseksi mielenkiintoisin nimi. Syy on selvä. Vatanen on houkutteleva vaihtoehto joukkueelle, joka kaipaa lisävoimaa muun muassa ylivoimalle. Kiekollisesti taitavalla Vatasella ei ole valtavia heikkouksia, eikä uhkakuvia. Huhuissa häntä on viety useisiin eri seuroihin. Vatasen nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Mikael Granlund, Nashville Predators

27-vuotias Granlund on väläytellyt viime aikoina, Predatorsin valmentajavaihdoksen jälkeen. Suomalaisen alkukausi oli todella vaikea, mikä nostatti entisestään siirtohuhuja hänen kohdallaan. Kuten Vatasella, myös Granlundin nykysopimus päättyy tähän kauteen. Granlundin nimi on kuitenkin tippunut eri listoilla, sillä suomalaishyökkääjälle on väläytelty jopa jatkoa Predatorsissa.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Ristolainen on ollut ikuisuusnimi erinäköisissä siirtohuhuissa. Ristolaisen Sabres-uran piti katketa jo aikoja sitten. Hän on ehtinyt pyytää muun muassa vaihtokauppaa muualle. 25-vuotiaan suomalaispuolustajan kohdalla isoimmat kysymysmerkit liittyvät pelillisiin ongelmiin ja hänen 5,4 miljoonan dollarin vuosituloihin. Ristolaisen sopimus kun jatkuu vielä kahden kauden ajan, tämänkin kevään jälkeen.

Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs

Jos on ollut Ristolainen ikuisuushuhu, samaa voi sanoa Kapasesta. 23-vuotiasta Maple Leafs -hyökkääjää on viety muualle jo vuosien ajan. Sama meno on jatkunut myös tällä kaudella. Silti. Mitään ei ole tapahtunut. Maple Leafs on tällä hetkellä kysymysmerkkien kohteena. Tekeekö seura lisää liikkeitä maalivahdin Jack Campbellin ja hyökkääjän Kyle Cliffordin hankintojen jälkeen? Jos tekee, Kapanen on liipasimella.

Epävarmat

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers (Kärpät)

Vaikka Puljujärvi ei edes pelaa NHL:ssä, on hän silti ollut yksi puhutuimmista nimistä rapakon takana syksyn ja talven aikana. Puljujärvi on potentiaalinen pelinappula, kun Oilers kyttää hankintoja siirtorajalla. Isoin kysymys on se, että haluaako Oilers luopua Puljujärvestä jonkun tilapäisratkaisun kohdalla? Puljujärven kauppa onkin todennäköisempi kesällä.

Erik Haula, Carolina Hurricanes

Viime aikoina siirtospekulaatioihin on kömpinyt myös Haulan nimi. Hän on tapetilla siksi, koska hänen nykyinen sopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen. Haula on ollut kuitenkin Hurricanesin päävalmentajan Rob Brind'Amourin luottopelaajia. Suomalaissentterin ja seuran välillä ei ole ollut kitkaa. Hurricanesin jahdatessa pudotuspelipaikkaa, kauppa näyttää epätodennäköiseltä.

Mikko Koivu, Minnesota Wild

36-vuotiaan Koivun nimi on ollut ajoittain esillä, sillä Wildin pudotuspelihaaveet ovat olleet kovan tuulen alla. Koivun nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen, mutta. Hänen nykyisessä diilissä on siirron estävä pykälä. Näin ollen Koivun pitäisi antaa hyväksyntä kaupalle. Haluaako Koivu jättää Wildin, pitkäaikaisen kapteenin asemassa?

Valtteri Filppula, Detroit Red Wings

Filppulan edustama Red Wings on yksi NHL:n surullisimmista tarinoista. Tämän kauden Detroit Red Wings on todella, todella, todella huono jääkiekkojoukkue. Red Wings tankkaa, eli tekee uudelleen rakennusta. Tähän kuuluu tappiolliset jaksot. Filppulan nykyinen sopimus kauttaa myös ensi kauden, minkä myötä hänen kauppaamisen yllä on kysymysmerkkejä. Kaiken lisäksi hänellä on Koivun tapaan siirron estävä pykälä sopimuksessa.

Lue myös:

    Uusimmat