Gran Turismosta tuttu Mercedes-AMG päätyi Batmanin kauppakassiksi

PlayStation-peliin kehitetyn auton fyysinen malli on mukana tulevass supersankarielokuvassa.

Gotham Cityn salaperäisen miljardöörin Bruce Waynen uskottavuus kovana automiehenä sai kolauksen Batman vs. Superman -elokuvassa, jossa upporikas Wayne ajeli 25 000 euron Jeep Renegadella. Tulevan Justice League -supersankarielokuvan yhtenä yhteistyökumppanina on kuitenkin Mersu, mikä on luonnollisesti vaikuttanut myös leffan autovalikoimaan.

Kaksoiselämää viettävän Waynen siviiliautona tulevassa elokuvassa nähdään Gran Turismo -peliä varten kehitetty Mercedes-AMG Vision Gran Turismo, joka esiteltiin jo vuonna 2013. Futuristisen näköinen urheiluauto on vilahdellut silloin tällöin autonäyttelyissä, mutta muuten siihen on päässyt tutustumaan lähinnä virtuaalisesti.

Waynea (ja Batmania) näyttelevä Ben Affleck ei kuitenkaan mahtunut 1,92-metrisine runkoineen alkuperäiseen autoon, joten Mersu joutui rakentamaan siitä suuremman mallin pitkänhuiskeaa näyttelijää varten. Mersu oli huolissaan auton mittasuhteiden muuttumisesta, joten se skaalasi koko auton 10 prosenttia suuremmaksi.

Elokuvassa nähdään Vision Gran Turismon lisäksi Mersun E-sarjan avo-auto, jota ohjastaa Gal Gadot'n roolihahmo Wonder Woman. Myös G-sarjan maasturi saa ruutuaikaa, mutta vielä ei ole tiedossa miten.

***

Lue myös:

    Uusimmat