Mainos

GoPron vaikeudet syvenevät – luovuttaa uutuustuotteen osalta, irtisanoo viidenneksen

Vaikeuksissa olevan GoPron ongelmat lähtivät syvenemään maanantaina irtisanomisilmoitusten ja lennokkimarkkinoilta vetäytymisen myötä. Yrityksen osakkeet lähtivät jyrkkään laskuun.

Kypärakameravalmistaja GoPro ilmoittaa vetäytyvänsä drone-markkinoilta, kertoo teknologiajulkaisu The Verge. Taloudellisissa vaikeuksissa kamppaileva GoPro ilmoittaa irtisanovansa satoja työntekijöitään ja vähentävänsä toimitusjohtaja Nicholas Woodmanin palkan yhteen dollariin.

Yritys ilmoittaa vuonna 2016 julkaistun Karma-lennokin olevan sen viimeinen. GoProlla on ollut vaikeuksia dronensa kanssa sen koko olemassaolon ajan, ja yritys kertookin vetäytymisensä yhdeksi syyksi sen, että lennokkibisneksellä on ollut vaikea tehdä voittoja todella kilpailulla alalla.

GoPro irtisanoo nyt työntekijöitään reilusta 1 250 hengestä ”alle tuhanteen”. Tämä on jo GoPron neljäs irtisanomiskierros kahden vuoden sisällä.

The Vergen mukaan GoPro odottaa myös sen tuloksen olevan merkittävästi huonompi vuoden viimeisellä neljänneksellä verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Joulusesongin myynti sujui heikosti ja liikevaihto laskee nyt merkittävästi.

Toimitusjohtaja Nicholas Woodman kertoo, että GoPro harkitsee yrityksen myymistä, mutta ei aktiivisesti etsi ostajaa. Woodmanin mukaan myös mahdollisuutta ryhtyä suuremman yrityksen kumppaniksi harkitaan, jos sellainen tulee vastaan.

Maanantaina GoPron osakkeet laskivat irtisanomisilmoituksen jälkeen merkittävästi, pahimmillaan jopa 33 prosenttia. Myyntihuhujen jälkeen ne lähtivät kuitenkin uudelleen nousuun.

Lähteet: The Verge 1 & 2, TechCrunch,

***

9:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.