Googlen sisaryhtiö tilaa tuhansia Chrysler-tila-autoja robottitakseiksi

Itseajaviin autoihin keskittyvä Waymo on ilmoittanut ostavansa tuhansia Chrysler-merkkisiä tila-autoja robottitakseiksi. Googlen sisaryhtiön suunnitelmista kertoo 9to5Google.

Waymo ilmoitti virallisesti kaupoistaan Fiat Chryslerin kanssa, mutta tarkkaa lukumäärää ostettaville hybrideille ei annettu. Se kuitenkin kerrottiin, että kyse on tuhansista autoista. Viime vuonna Waymo hankki jo 600 vastaavaa tila-autoa ja testasi niitä monissa kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja. Yhtiön robottitaksipalvelu on lisäksi tulossa pian Arizonan osavaltioon.

Waymo-käyttöön muunnetut Pacificat on toteutettu Waymon ja Chryslerin insinöörien yhteistyössä. Ne eroavat normaalista niin sähköistykseltään, voimalinjaltaan, rungoltaan kuin rakenteeltaan itsejamisen mahdollistavan tekniikan mukaan tuomisen mahdollistamiseksi mahdollisimman integroidusti.

Itse teknologian jatkokehittämisen ja testaamisen ohella uusilla autoillaan Waymo aikoo tutkia, miten eri ihmiset ja erilaiset ihmisryhmät kokevat itseajamisen teknologian. Kuljettajan sijasta robottitaksien kojelaudan takaa löytyy sisäänrakennettu näyttö, joka näyttää kartan sekä kertoo arvioidun saapumisajan.

Ostettujen tila-autojen toimitusten odotetaan alkavan loppuvuodesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja