Googlen piilotettu ominaisuus villitsee nyt ympäri maailman – oletko jo kokeillut tätä?

Googlessa on hauska uusi ominaisuus, joka viihdyttää kotonakin 0:16
Googlen lisätyn todellisuuden ominaisuuden avulla voit saada kotiisi vaikka "koiran". Näin se toimii!

Tiesitkö, että voit saada esimerkiksi villieläimen olohuoneeseesi Googlen piilotetun ominaisuuden avulla? Googlen lisätyn todellisuuden AR-teknologiaa hyödyntävä viihdyke on noussut nyt hitiksi maailmanlaajuisesti erityisesti lapsiperheissä. 

Kaipaatko kipeästi seuraa ollessasi eristyksissä muista? Hyppivätkö kotihoidossa olevat lapset seinille? Hakukonejätti Googlen toteuttaman ominaisuuden avulla voit ainakin hetkellisesti viihdyttää itseäsi ja perhettäsi. 

Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian myötä Googlesta löytyvä hauska AR-teknologiaominaisuus on lisännyt huomattavasi suosiotaan. AR-teknologialla tarkoitetaan lisättyä todellisuutta.  AR eli Augmented Reality -teknologia sijoittaa virtuaalisisältöä todelliseen maailmaan, jota tarkastellaan älypuhelimen näytön kautta. Esimerkiksi huippumenestyksen saavuttanut Pokémon GO -peli perustuu juurikin AR-teknologiaan.

Virtuaalieläin omaan olkkariin

Googlessa AR-teknologiaan pääsee käsiksi googlaamalla esimerkiksi tiettyjä eläimiä.  Jos hakusanaksi syöttää vaikkapa "panda" tai "dog", voi muutamalla klikkauksella saada eläimen esimerkiksi omalle kotisohvalle hengailemaan. Jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta näet, miten homma käytännössä toimii.

Useat kansainväliset mediat ovat nyt nostaneet otsikoihin tämän Googlen viihdyttävän ominaisuuden, sillä se näyttää kasvattaneen suosiotaan viime aikoina huomattavasti. New York Postin mukaan ominaisuudesta ovat innostuneet erityisesti lapsiperheet, sillä virtuaalieläimet olohuoneessa uppoavat erityisesti perheen pienimpiin.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Pandan, koiran ja hain lisäksi Googlesta löytyy tällä hetkellä runsaasti muitakin 3D-eläimiä -testaa vaikka ankkaa, käärmettä, mustekalaa tai vuohta. Googlen AR-teknologia toimii Android-älypuhelimilla, joissa käyttöjärjestelmäversio on vähintään Android 7.0. Sen sijaan iPhone-käyttäjillä tulee olee iOS järjestelmä 11.0 tai uudempi.


Lue myös:

    Uusimmat