Google paljastaa, mitä uutisaiheita suomalaiset hakevat internetistä – trendikärjessä Notre Damen palo, Postin lakko ja Matti Nykänen

Googlen uutishakujen trendikärjessä Suomessa ovat tänä vuonna olleet Pariisin Notre Damen katedraalin keväinen tulipalo, hiljattain päättynyt Postin lakko sekä eduskuntavaalit.

Myös ilmastolakko ja eurovaalit löytyvät uutisaiheiden listalta samoin kuin kestouutisaihe brexit ja syksyllä konkurssiin mennyt matkailualan yritys Thomas Cook.

Julkisuudesta tutuista henkilöistä hakutuloksissa erottuivat mäkihyppääjä Matti Nykänen, muusikko Olli Lindholm sekä jääkiekkoilijat Kaapo Kakko ja Marko Anttila.

Poliitikoista nousivat esille perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, aiempi pääministeri Antti Rinne (sd.) sekä nykyinen pääministeri Sanna Marin (sd.). Myös taksikohun keskiössä ollut SDP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein näkyy hakutulosten trendeissä.

Tiedot koskevat hakusanoja, jotka ovat kasvattaneet suhteellisesti eniten hakuja edelliseen vuoteen verrattuna.

Puheenaiheita taidemuseosta sähköpotkulautaan

Puheenaiheiksi tänä vuonna Google-hauissa ovat nousseet muun muassa suuret kauppakeskukset ja hulavanne sekä sähköpotkulauta ja uunifetapasta.

Myös Helsingin ydinkeskustan suosittu taidemuseo Amos Rex on trendannut. Googlen mukaan myös e-urheilun kasvanut suosio näkyy hakutuloksissa.

Suoria kysymyksiä sisältäviä hakuja tehdään edelleen paljon. Näistä nousivat esille esimerkiksi seuraavat kysymykset: miten laihtua, miten hallitus muodostetaan ja miten lasketaan keskiarvo.

Viihdepuolen kiinnostusta herättäneissä hakutuloksissa näkyivät kärjessä muun muassa tosi-tv-ohjelma Big Brother, fantasiadraamasarja Game of Thrones ja elokuva Joker.

Lue myös:

    Uusimmat