Mainos

Auringonpimennys, sote ja perussuomalaiset kohupoliitikot – näitä Suomi googlasi vuonna 2015

Hakupalveluyhtiö Google on julkaissut vuoden 2015 haetuimmat ja eniten hauissa nousseet hakuaiheet. Suomessa kiinnostivat henkilöistä eniten laulaja Robin ja seurapiiritähti Kim Kardashian ja nettisivuista Iltalehti ja somepalvelu Facebook.

Eniten suomalaisia askarruttivat kysymykset kuinka lapsia tehdään ja kuinka venäläinen olet. Myös maaliskuisen auringonpimennyksen oikea katselutapa, raskaudesta vanhemmille kertominen ja näkyvien vatsalihasten hankkiminen kiinnostivat suomalaisia vuonna 2015.

Askarruttaneita termejä tänä vuonna olivat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus sote, livelähetyssovellus Periscope sekä jihadistijärjestön nimi Isis.

Immonen kiinnosti poliitikoista eniten

Poliitikkojen haetuimmista 10 nimestä neljä oli perussuomalaisia. Ehdoton ykkönen listalla oli kansanedustaja Olli Immonen, jonka Facebook-päivitys aiheutti kohun heinäkuussa. Englanninkielisessä päivityksessä hän kertoi muun muassa haaveilevansa ”vahvasta kansakunnasta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus”.

Muut kiinnostaneet perussuomalaiset olivat erilaisten kohujen takia julkisuudessa olleet Toimi Kankaanniemi ja Teuvo Hakkarainen, sekä puolueesta lokakuussa erotettu Sebastian Tynkkynen

Erityisesti kevään tapahtumat olivat suomalaishakujen kärkipäässä, sillä auringonpimennyksen lisäksi kiinnostivat huhtikuiset eduskuntavaalit sekä toukokuussa Prahassa ja Ostravassa pelatut jääkiekon MM-kilpailut.

Yhteiskunnallisista aiheista vaalien lisäksi googlattiin eniten kansalaisaloitetta, reserviläiskirjettä sekä maahanmuuttovastainen nettijulkaisu MV-lehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.