Näitä julkkiksia suomalaiset googlasivat vuonna 2021 – menehtyneiden tähtien elämä kiinnosti

8:40
Nämä olivat kuluneen vuoden suosituimmat Youtube-videot.

Googlen hakutulosten perusteella suomalaisia on kuluneena vuotena kiinnostanut niin yhteiskunnalliset kuin viihteellisemätkin puheenaiheet.

Hakujätti Google on julkaissut jälleen vuosittaisia hakutuloksiaan.

Suomalaisten hakutuloksissa näkyvät kansainväliset hitit, mutta myös kotimaiset sarjat. Henkilöiden osalta suomalaisia näyttää kiinnostaneen niin yhteiskunnallisten puheenaiheiden herättäjät kuin kuluneen vuoden aikana menehtyneet rakastetut julkkiksetkin.

Sekä puheenaiheiden että viihde-kategorian ykkösenä komeilee sen sijaan hieman yllättäen suurelle yleisölle tuntematon, Popcat click -niminen nettipeli. Internet-meemistä alkunsa saanut peli nousi Suomessakin viraalihitiksi. Suomi on kahdeksantena ympäri maailmaa suosiota herättäneessä pelissä.

Haetuimmat viihdeilmiöt

Varsinkin ala-asteikäisten suosiossa olevan nettipelin lisäksi suomalaisia vaikuttaa kiinnostaneen erityisesti kansainväliseen suursuosioon noussut Netflix-sarja Squid Game. Dalgona-makeiset ja silmittömän väkivallan keskustelunaiheeksi nostaneesta sarjasta on lupailtu jo toista kautta.

Haetuimmat viihdeaiheet 2021: 

 1. popcat click
 2. squid game
 3. big brother
 4. bridgerton
 5. ivalo sarja
 6. Hannu Karpo
 7. love island suomi
 8. selviytyjät 
 9. maajussille morsian maailmalla
 10. black widow

Viihdeaiheista tapetille nousi myös legendaarinen Hannu Karpo ohjelmasta Karpolla on asiaa. Kuluneen vuoden huhtikuussa julkaistiin haastattelu, jossa Hannu Karpon poika Sampo Karpo haastattelee isäänsä tämän tyhjentäessä työhuonettaan.

Suomalaisia kiinnostivat erityisesti myös Love Island Suomi -sarja, jonka kolmatta tuotantokautta seurattiin tänä syksynä AVA-kanavalla. Jos et ole vielä tätä rakkaudentäyteistä realitya katsonut, sarjan toinen ja kolmas tuotantokausi on nähtävissä mtv-palvelussa.

Maajussille morsian -sarja on viihdyttänyt suomalaisia jo useamman vuoden ajan, mutta tänä vuonna suomalaiset hakivat tietoa erityisesti Maajussille morsian maailmalla -ohjelmasta. MTV Uutiset kertoi heinäkuussa siitä, miten ohjelmassa rakkautta etsinyt maajussi-Roy on muuttanut pysyvästi Suomeen. Myös Maajussille morsian maailmalla -ohjelman ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa mtv-palvelussa.

Haetuimmat henkilöt

Tanskalainen jalkapalloilija Christian Eriksen nousi haetuimmaksi neljällä eri listalla, niin myös vuoden googlatuimpien henkilöiden ykkösenä. Eriksen sai sydänkohtauksen Suomea vastaan pelatussa jalkapallon EM-ottelussa ja hänen toipumistaan seurattiin pitkään.

Haetuimpien henkilöiden listalle pääsivät myös vuoden 2021 aikana menehtyneet muusikot Pave Maijanen sekä Alexi Laiho, kirjailija Sinikka Noponen ja kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip.

Haetuimmat henkilöt 2021 

 1. Christian Eriksen
 2. Alexi Laiho
 3. Pave Maijanen
 4. Aleksi Valavuori
 5. Renaz Ebrahimi
 6. Armi Aavikko
 7. Prinssi Philip
 8. Tytti Yli-Viikari
 9. Sinikka Nopola
 10. Alec Baldwin

Todennäköisesti julkisten kohujen seurauksena listalle ovat päätynyt urheilupersoona Aleksi Valavuori, toimittaja Renaz Ebrahimi sekä Valtiontalouden tarkastusviraston entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari.

MTV Uutiset kertoi marraskuussa tapauksesta, jonka mukaan Valavuorta, juontaja Arman Alizadia ja erästä radiojuontajaa epäillään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Ebrahimi taas joutui myllytyksen keskelle osallistuttuaan tunteita herättäneeseen keskusteluun Ylen Marja Sannikka -ohjelmassa tähtitieteilijä Esko Valtaojan kanssa.

Yli-Viikari taas on ollut kuluneen vuoden aikana paljon otsikoissa, sillä hän on syytettynä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä koskien sopimusta, jolla VTV:n työntekijälle maksettiin kaksi vuotta palkkaa ilman työvelvoitetta ennen eläkkeelle jäämistä.

Miss Suomi Armi Aavikon elämäkertakirjasta painettiin syksyllä uusi versio, jossa muun muassa kerrotaan, millainen oli Aavikon elämän viimeinen ilta. Aavikko on ollut tapetilla myös laulaja Dannynmuistelmien vuoksi.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Alec Baldwin taaseen on ollut julkisuudessa valitettavan ikävästä syystä. Baldwin laukaisi elokuvan kuvauksissa aseen, jossa olikin oikeita panoksia, jonka seurauksena yksi kuvausryhmän jäsenistä menehtyi

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja